Uutiset

Ultimaten maajoukkuerinki pääsi vauhtiin Pullerilla

Tarkkoja heittoja ja nopeita hyökkäyksiä. Hyvältä näytti ultimaten Suomen mixed-maajoukkueringin kauden ensimmäiset harjoitukset lauantaina Säästöpankki-areenassa.

Maajoukkueen kausi huipentuu heinä-elokuussa Kööpenhaminassa Tanskassa järjestettäviin EM-kisoihin. Hämeenlinnan leirillä oli mukana 60 pelaajaa, mutta lopullisen EM-joukkueen koko on 23–24 pelaajaa.

– Meillä on edessä yhdeksän kuukauden projekti kohti EM-kisoja. Ensimmäisellä leirillä olemme käyneet läpi ihan perusjuttuja, mutta välillä olemme treenanneet jo aika kovaakin. Me valmentajat haluamme nähdä myös, minkälainen on porukan ilme näin alkukaudesta, kertoi maajoukkueen valmentajatiimiin kuuluva Laura Lappalainen.

Ultimate-joukkueiden kentällisissä on seitsemän pelaajaa. Mixedissä kentällä saa olla kerrallaan 3–4 naista.

– Hyökkäävä joukkue saa aina päättää, kuinka monta naista kentällä on kerrallaan, Lappalainen tarkensi.

Suomella hyviä joukkueita

Suomen maajoukkueet ovat menestyneet sekä EM- että MM-kisoissa. EM-kultaa juhli viimeksi naisten joukkue Englannissa vuonna 2007. MM-tasolla paras saavutus on hopea vuodelta 2004.

– Mixedin edellisissä EM-kisoissa neljä vuotta sitten Mariborissa Sloveniassa olimme yhdestoista. Sitä sijoitusta olisi tällä joukkueella tarkoitus lähteä parantamaan. Lopullisen tavoitteemme tosin asetamme vasta, kun näemme, minkälaisella joukkueella pääsemme Kööpenhaminaan, Lappalainen suunnitteli.

Hämeenlinnan leirillä oli mukana pelaajia SM-sarjan ja divarin joukkueista.

– Hämeenlinna on sijainniltaan hyvä kaupunki järjestää leirejä. Meillä on tälläkin kertaa mukana pelaajia eri puolilta Suomea, Lappalainen muistutti.

Janakkalasta kotoisin oleva Janne Lintilä tavoittelee ensimmäistä kertaa maajoukkuepaikkaa.

– Asun nykyään Helsingissä ja edustan kesäisin SM-sarjassa pelaavaa Helsinki Ultimatea. Hallikaudella pelaan Vantaan joukkueessa. Nyt olisi tarkoitus antaa sen verran hyvät näytöt, että pääsisin mukaan EM-porukkaan, Lintilä pohti.

Lintilä on harrastanut ultimatea seurassa kolme vuotta.

– Sitä ennen heittelin aika paljon kaveriporukassa. Laji on suosittua myös opiskelijoiden ympyröissä, Lintilä kertoi. (HäSa)

Asiasanat