Uutiset

Unelma elää voiton päässä

Enää yksi voitto puuttuu. Sen jälkeen Leijona-miehistö on maalissa, jota se on mielessään tavoitellut.

-Unelma ja missio on vielä kesken. Se on yhden ottelun päässä, muistutti Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen Leijonien mediatapaamisessa lauantaina, kun joukkue vietti lepopäivää ennen sunnuntain MM-finaalia.

Suomen vei loppuotteluun Venäjästä otettu 3-0-välierävoitto, joka muistetaan ikuisesti Mikael Granlundin tekemästä ilmaveivimaalista. Sillä maalilla Leijonat meni johtoon ja sai Venäjän polvilleen.

-Maali ei ole tulosta pelkästään pelirohkeudesta, vaan se kertoo erityisestä taidosta ja virtuositeetista, jota on harjoiteltu tuhansia kertoja ulkojäillä, Jalonen romantisoi.

Maalin kohu ei laantunut yhdessä yössä, vaan se oli kaikkien huulilla Bratislavassa vielä lauantaina. Jokaisen tv-kameran ja haastattelijan kiinnostuksen kohteena ollut Granlund tuntui ottavan tilanteen itse kaikkein rauhallisimmin.

-Media kuuluu lätkään ja ei siinä ole mitään sen kummallisempaa. Keskityn peliin ja yritän pitää hauskaa jäällä ja koitan auttaa joukkuetta niin hyvin kuin mahdollista. Perjantaina maali tuli tuolla tavalla, mutta se on ihan sama, millä tavalla maalit tehdään, kunhan vain tehdään tarvittavat osumat. Se on ainut asia mikä ratkaisee, Granlund toppuutteli.

Jokaisen tavoite

Granlund odottaa sunnuntain finaalia mielenkiinnolla. Kovat paikat eivät huimaa keväällä HIFK:n paidassa jo suomenmestaruuden voittanut taituria.

-Se on MM-finaali. Jokainen pelaaja ja joukkue haluaisi olla tällaisessa tilanteessa. Nyt on kaksi parasta joukkuetta jäljellä ja alamme ratkoa keskinäistä paremmuuttamme, Minnesota Wildin ykköskierroksen varaus sanoi.

Suomi ei mennyt lauantaina lainkaan jäälle, vaan teki Orange Areenassa kuivaharjoituksen.

-Meillä on pieni jumppa, että pääsemme hikoilemaan, Granlund paljasti.

Ruotsiin keskitytään sunnuntaina

Päävalmentaja Jalosen mukaan Suomen joukkue ei vielä lauantaina miettinyt loppuotteluvastustajaa Ruotsia.

-Ruotsia vastaan on tietysti aina erityistä pelata. Meillä on keskenämme viha-rakkaussuhde, Jalonen mietti.

Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet tällä kaudella useasti EHT-kiertueella, ja Leijonat tietää Jalosen mielestä naapurimaan pelitavan.

-Täällä heillä on vielä parempi joukkue kuin aiemmin. Olemme nähneet Ruotsin pelaavan täällä muutaman kerran, mutta meidän pitää scoutata peli vielä paremmin lauantain aikana, päävalmentaja arvioi.

Jalonen nostaa yksittäisistä pelaajista esiin maalivahti Viktor Fasthin.

-Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, joten yksittäisten pelaajien nostaminen esiin on hankalaa, mutta joukkueen maalivahti on pelannut erittäin hyvin. Maailmassa ei kuitenkaan ole ohittamattomia maalivahteja, joten meidän pitää laukoa tarpeeksi paljon ja laadukkaasti, leijonaluotsi tuumi.

Tasainen ottelu

Jalonen odottaa MM-loppuottelusta tasaista.

-Loppuottelu on varmasti kiihkeä. Uskon, että pelissä on paljon 1-1-kaksinkamppailuita, hyvä tempo ja paljon energiaa. Kumpikin maa pelaa todella hyvin nimenomaan joukkueena. Olemme puolustaneet ja hyökänneet tehokkaasti, mutta niin on Ruotsikin, riihimäkeläinen vertaili.

Hänen mielestään ottelussa ei ole ennakkosuosikkia.

-Lähtökohdat ovat mielestäni tasaiset. Esimerkiksi Ruotsin voitto Tshekistä ei yllättänyt meitä ollenkaan. Tiesimme, että sekin on tasainen ottelu, valmentaja sanoi. (HäSa)

Päivän lehti

18.1.2020