Uutiset

Unelma mestaruudesta elää

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten päävalmentaja Olli Salo oli torstaina Hakametsässä häkeltynyt joukkueensa suorituksesta.

HPK pelaa nimittäin tällä kaudella nuorten jääkiekkoliigan mestaruudesta.

Hurjan tasainen välieräsarja Tampereen Ilvestä vastaan ratkesi Kerhon hyväksi viidennessä ottelussa. Runkosarjan voittanut Ilves joutuu tyytymään pronssiotteluun, kun Kerho nappasi ratkaisevan ottelun voiton maalein 2–4 (1–1, 1–3, 0–0).

– Sanaton olen, huikea esitys joukkueelta. Ei se helpolla tullut. Tämä sarja oli todella huikea sarja, sillä puhuttiin niin pienistä marginaaleista. Tänään esimerkiksi meidän maalivahti pelasi hienon ottelun. Uskon siihen, että me oltiin joukkue ja pystyttiin antamaan piirun verran enemmän, Salo hehkutti.

Edellisten otteluiden tapaan HPK pelasi tiiviinä viisikkona, eikä päästänyt Ilvestä juurikaan keskialuetta pidemmälle. Hämeenlinnalaisten maalilla Joonas Toivonen jatkoi pudotuspelien hyviä otteitaan.

Virta teki kolme

Kypärätempun viimeistellyt Patrik Virta ketjukavereineen puolestaan varmisti, että Kerho käytti sille tarjotut maalipaikat tehokkaasti hyväkseen. Santeri Vuoti oli syöttämässä kolme neljästä osumasta.

Ilveksen puolella miesten Liigasta avuksi tulleet Roope Hintz ja Aleksi Mustonen eivät saaneet puhkottua HPK:n puolustusta.

– Nämä eivät ole ikinä helppoja pelejä tulla sisään. Pelin taso on niin kova. Määrätyllä tavalla tietysti yksilöt tekevät maaleja, mutta kyllä koko joukkueen panos sitten ratkaisee. Sanotaan, että toisessa erässä, missä me ne maalit teimme, olimme oikeastaan vähän pinteessä. Pystyttiin kuitenkin hyvin iskemään vastaan ja tekemään maalit. Kolmas erä olikin sitten tosi tyylikästä meiltä. Ei passivoiduttu ja pystyttiin pitämään peli koko ajan hanskassa, Salo arvioi.

Limppua pussiin

HPK:n sankariksi kevään aikana noussut mailataituri Patrik Virta oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

– Oli taas alkuun tiukka matsi ja sitten saatiin paikoista maalit. Käännettiin varmaan sillä se ottelu ja sitten puolustettiin hyvin, niin se oli siinä. Me pelattiin keskialue taas todella hyvin, niin kuin ollaan pelattu koko pleijareissa. Se toimi ja ei vastustaja sieltä oikein mihinkään pääse. Pari paikkaa ne voi saada, mutta ei sen enempää.

Virralle avautui etenkin toisessa erässä paikkoja liukuhihnalta Ilves-puolustuksen sekoillessa totaalisesti.

– Tuli pieni onnenkantamoinen siihen ensin. Sitten sain hyviä paikkoja, niin oli kiva laittaa limppua pussiin, Virta sanoi.

Lauantaina alkavissa finaaleissa HPK kohtaa nimivahvan Turun Palloseuran. Ensimmäinen ottelu pelataan TPS:n kotihallissa.

– Siellä on aika kova ryhmä. Olisiko noin viisitoista pelaajaa pelannut liigassa tällä kaudella. Saa nähdä, mitä siitä tulee. Uskon, että tulee tasainen sarja siitäkin, Virta ennakoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic