Uutiset

Unicefin Jano-kampanja starttaa torilta

Unicefin Jano 2010 paikallinen kampanja käynnistyy ensi keskiviikkona 28.4. puolenpäivän aikaan Hämeenlinnan torilla. Suomen Unicefin Hämeenlinnan paikallisryhmän järjestämässä starttitapahtumassa torin esiintymislavalla kuullaan ja nähdään ainakin Hirsimäen koululaisten lauluja ja Normaalikoulun oppilaiden sketsi- ja tanssiesityksiä.

Juontajana toimii paikallinen Unicef-lähettiläs, näyttelijä Matti Nurminen, joka myös viihdyttää yleisöä Taikuri Höperönä.

Tilaisuudessa on mahdollisuus adoptoida oma Unicef-nukke, kun toinen Unicef-lähettiläs, näyttelijä Arja Nurminen esittelee kymmenen aitoa, persoonallista räsynukkea. Nukeille etsitään kotia Nurmisen meklaroimassa huutokaupassa.

Tilaisuuteen toivotaan lapsia mukaan iloiseen vappukauden avaustunnelmaan. Lapsille on ilmapalloja sekä mahdollisuus ponkaista lavalle esiintymään, jos siltä tuntuu.

Unicefin janokampanja 28.4.-9.5. korostaa jälleen puhtaan veden tärkeyttä ja kerää varoja lastenapujärjestön hätäapuun. Katukeräyspäivinä 28.4.-30.4. Unicef-vapaaehtoiset ovat lippaineen liikkeellä alkojen edustalla ja Tiiriön kauppakeskuksessa. Perinteinen lipaskeräys toteutetaan jo 13. kerran.

Mukana Jano 2010-kampanjassa on myös lähes 400 ravintolaa, Hämeenlinnasta Ravintola Piparkakkutalo ja Tawastia Bank sekä Hotelli Vaakunan ruokaravintola. Kampanjaan osallistuvat ravintolat antavat asiakkailleen mahdollisuuden tukea Unicefin työtä. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020