fbpx
Uutiset

Unohditko oleellisen - Iisakki

Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että päätöksiin mykkänä osallistunut päättäjä ei voi arvostella jälkikäteen päätöksiä. Lue valtuuston pöytäkirja 6.3., jossa on eriävä mielipiteeni Verkatehdashankeen rahoituksesta. Siinä kokouksessa valtuuston enemmistö ei suostunut palauttamaan asiaa uudelleen valmisteltavaksi, vaan antoi valtakirjan tuoda rahoitusvajeet seuraavien vuosien budjetteihin.

Olin varmistanut kokouskäyttäytymiseni maan johtavilta kunnallisjuristeilta ja täysin tietoinen siitä valtakirjasta, jonka olisin antanut, jos en olisi eriävää mielipidettä päätökseen liittänyt. Eriävä mielipide oli ensimmäinen yli 30 vuotta kestäneen poliittisen urani aikana.

Kokeneena poliitikkona en äänestytä samaa asiaa joka kokouksessa, kun tulos on tiedossa, mutta minulla on rahoituksen näkemyserolle lupa hankkeen loppuun saakka. Iisakki hyvä, täytyy myös ymmärtää, mitä päättää.

Edellinen valtuusto laittoi hankeen liikkeelle muistaakseni 13 miljoonalla eurolla. Netissä oli vielä 2006 vuonna hankearvio 18 miljoonaa euroa, vaikka keväällä 2005 nykyinen valtuusto oli nostanut summan jo 23 miljoonaan euroon.

Tässä kevään 2005 valtuustonkokouksessa totesin, että maksakoon vaikka 30 miljoonaa euroa, mutta se pitää tietää, että kustannusten rahoittamiseen osataan varautua. Muistan hyvin ne ylimieliset tuhahdukset niin valmistelijoilta kuin joiltakin valtuutetuiltakin – Sinä yhtenä – niin tyhmästä puheesta. Tuo summa saavutettaneen, kenties ylittyykin. Asiat tuodaan ripotellen päätettäviksi täysin tarkoitushakuisesti.

En ole Verkatehdashankeen vastustaja. Se saa maksaa mitä vaan, kunhan kaupungilla on rahaa syytää samalla mitalla myös eri hallintokuntien tarpeisiin – kaupunkilaisten arkisiin asioihin. Siitä vaan. Mutta kun ei ole.

Edellisen kerran arvioit vaatimattoman ulkonäköni, nyt keskityit tähtäämään henkiselle puolelle (HäSa 27.1.). Ymmärrän hyökkäysintosi näin vaalien alla. Perin tuttua tässä kaupungissa on minun arvostelijoitteni kalastelu oman kannatuksen toivossa.

Minä ihastutan ja vihastutan enkä yhtään aio muuttua. Perustelen kuitenkin aina näkemykseni ja kirjoitan nimelläni, jolloin otan henkilökohtaisen riskin seuraamuksista.

Tällä erää asiasta kirjoittelu osaltani päättyy tähän.

Lea Savolainen

valtuutettu (sd.)

Hämeenlinna

Menot