Uutiset

Ura julkkiksena otetaan yhä vakavammin

Taas se alkoi, BB. Ja samantien tulivat myös ensimmäiset kohuotsikot ohjelman ympärillä.

Tosi-tv-taloon tuntuu hakeutuvan vuosi vuodelta pinnallisempaa porukkaa. Tiistaina taloon astelleista 13 kilpailijasta yksi erottui silti vielä muidenkin ylitse.

Helsinkiläinen myyntiedustaja Maria kertoi jo hakutilaisuudessa tavoittelevansa uraa Suomen Pamela Anderssonina. 22-vuotias nainen on myös lähtenyt hyvin päämäärätietoisesti valitsemalleen uralle.

Hän on esimerkiksi laatinut nettiin pitkän listan kauneusleikkauksista, jotka hän aikoo ottaa. Tavanomaisten silikonien ja nenäleikkausten lisäksi neidin toiveissa on muun muassa alaselän luiden kaiverrus, lonkkaluiden hionta ja alimpien kylkiluiden poisto.

Sanoma tuntuu olevan, että jokaisesta voi saada plastiikkakirurgian avulla upean ja näin tulisi myös toimia. Aivan kuin ulkoinen kauneus ja sitä seuraava julkisuus olisi tärkeintä, mitä ihminen voi elämässään saavuttaa.

Kaikesta päätellen BB-Maria ei ole ainoa lajissaan. Kun suomalaisnuorilta jokin aika sitten kysyttiin haaveammattia, kärkipäähän nousi ”julkkis”.

Kun alaa varten ei varsinaisesti voi missään opiskella, julkkiksen elkeet opitaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Se korkeakoulu voi olla kova.

Julkisuuteen hinnalla millä hyvänsä -mentaliteetti kun ei ehkä kymmenen vuoden kuluttua tunnukaan enää niin hyvältä ajatukselta.

Hämmästyttävintä nykyisten julkisuustyrkkyjen pyrkimyksissä on niiden suunnitelmallisuus. Siitä on yritetty tehdä jopa bisnestä: kuuleman mukaan eräät parin vuoden takaiset tosi-tv-tähtösetkin antavat keltanokille jonkinlaista imagovalmennusta.

Julkkisuraa suunnittelevat saattavat hankkia itselleen jo sponsoreitakin etukäteen.

BB-Maria pitää netissä Glam with M -blogia, jossa hän esittelee itselleen tehtyjä hampaidenvalkaisuja, ripsienpidennyksiä sekä huulien kollageenihoitoja. Kyseiset operaatiot toteuttaneet yritykset ovat tietenkin näkyvästi sivuilla esillä.

Helposti voisikin kuvitella, että bloginpitäjä on vihjaissut yrityksille julkisuutta tulevan rutkasti lisää, jahka eräs suosittu televisio-ohjelma syksyllä alkaa…

Onneksi ihan kaikki BB-asukkaat eivät ole kuitenkaan samaa maata. Esimerkiksi talon nuorin asukas, hämeenlinnalaistaustainen Mari vaikuttaa Hämeen Sanomien haastattelun perusteella ihan täysjärkiseltä ihmiseltä, jonka jalat ovat tiukasti maan kamaralla.

Myös 19-vuotias jyväskyläläinen Ksenia kertoo Iltalehdessä käyttäytyvänsä talossa siten, ettei jälkeenpäin tarvitse katua. ”Yritäpä hankkia töitä, kun netti on täynnä videoita, joissa pompit jonkun päällä BB-talossa”, Ksenia pohtii lehdessä.

Järkeviä nuoria naisia!

Julkkis-ura tuo toki kokkarikutsuja ja mahdollisesti jopa ”ilmaisia” ulkomaanmatkoja. Arkinen leipä on silti silläkin saralla tiukassa.

Päivän lehti

20.1.2020