Uutiset

Urakoitsijan talousvaikeudet eivät viivyttäne Kaupunginteatterin muuttoa

Kaupunginteatterin uusien tilojen pääurakoitsijan H&P Infran hakeutuminen yrityssaneeraukseen ei ole juurikaan vaikuttanut rakennustöiden etenemiseen Verkatehtaalla.

– Meille on olennaista, että teatteritoiminnan aloittaminen syksyllä ei joudu vaakalaudalle. Siinä mielessä tilanne näyttää hyvältä: monta kriittistä vaihetta saatiin valmiiksi ennen H&P Infran hakeutumista yrityssaneeraukseen, sanoo Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor.

Yrityssaneeraukseen hakeutuvan yrityksen rahaliikenne menee poikki, ja alihankkijat jäävät vaille saataviaan. Osa kaupunginteatterin työmaan alihankkijoista keskeyttikin työskentelyn saneerausuutisen tultua julki.

Urakan tilaaja, Hämeenlinnan kaupungin omistama Verkatehdas Oy, haluaa rakennustöiden etenevän mahdollisimman ripeästi. H&P Infran ja sen aliurakoitsijoiden kanssa pyritään solmimaan uudet sopimukset, jotta Verkatehdas Oy voi maksaa tehdystä työstä suoraan aliurakoitsijoille. Uusi sopimus on allekirjoitettu tähän mennessä yhden urakoitsijan kanssa.

Kun H&P Infra ilmoitti helmikuussa hakeutuvansa yrityssaneeraukseen, olivat työt Verkatehtaan rakennustyömaalla pääosin aikataulussa. Nyt aikatauluista ei voida sanoa mitään varmaa. H&P Infran pitäisi ilmoittaa tilaajalle tällä viikolla uusi aikatauluarvio.

Hämeenlinnan teatterille valmistuu Verkatehtaalle uusi päänäyttämö, jonka katsomoon mahtuu 350 katsojaa. Syksyn ensi-iltoja on kaavailtu syyskuulle. (HäSa)

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic