Uutiset

Urbansin C2-pojille hopeaa

Janakkalalaisen SC Urbansin C2-pojat päättivät menestyksekkään salibandykautensa SM-hopeaan.

Sunnuntaina Tapanilan Erä oli jälleen niukasti parempi kotiareenallaan Mosahallissa 500 katsojan edessä maalein 5–3 (2–2, 1–1, 2–0). Lauantaina Janakkalassa Erä oli ottanut avausvoiton viime hetken maalilla ja näin helsinkiläiset veivät SM-kullan otteluvoitoin 2–0.

SC Urbans nousi kolmesti tasoihin Joni Salosen, Konsta Taanilan ja Ano Laurilan maaleilla. Syöttöpisteet saivat Mikko Ruuska, Henri Stenberg ja Iikka Auvinen.

Päätöserää mentiin tasalukemissa, kunnes ajassa 57.52 Daniel Romi ampui voittomaalin. Viimeisen osuman Erä teki tyhjiin, kun Urbans haki tasoitusta ilman maalivahtia.

Mestarijoukkue koottiin tälle kaudella yli 60 pelaajan joukosta, kun viime kauden Helsingin kärkiseurat Erä ja Tikkurilan Tiikerit yhdistyivät.

SC Urbansin 2001-syntyneet juniorit ylsivät seurahistorian parhaaseen saavutukseen ja hävisivät koko kaudella SM-sarjassa vain finaaliottelut Erää vastaan. Paikallisesta salibandybuumista osoituksena lauantain kotiottelussa oli 450 katsojaa.

Aiemmin SC Urbans on saavuttanut yhden SM-mitalin, kun juuri tämän ikäluokan syntymävuonna 2001 silloiset seuran B-nuoret ylsivät pronssille.

C2-hopeajoukkueessa ovat pelanneet maalivahdit Patrik Jääskeläinen ja Emma Mannila sekä kenttäpelaajat Iikka Auvinen, Joona Hakamäki, Jesse Hirvonen, Jukka Jaakonsaari, Niko Kinnunen, Santeri Korhonen, Ano Laurila, Matias Riekkinen, Mikko Ruuska, Otto Salavamäki, Joni Salonen, Osku Sipilä, Henri Stenberg, Konsta Taanila, Tuomas Vaha, Esa Valliaro ja Leo Vesterinen.

Valmennuksesta ovat vastanneet Marko Stenberg, Aki Alanko, Markku Auvinen, Tapani Sipilä ja Petter Fett ja joukkueenjohtajana on toiminut Sari Nurminen.

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic