Uutiset

Urheilijoille ei ole tullut pukeutumisohjeita Dohaan – "Shortseissa täällä mennään kuten muuallakin"

Yleisurheilun MM-kisat alkavat Qatarin Dohassa tällä stadionilla perjantaina. Qatar on saanut järjestettäväkseen myös muiden muassa jalkapallon MM-kisat 2022. Kuva: JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Yleisurheilun MM-kisat alkavat Qatarin Dohassa tällä stadionilla perjantaina. Qatar on saanut järjestettäväkseen myös muiden muassa jalkapallon MM-kisat 2022. Kuva: JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Kolme päivää täällä ollaan oltu, eikä kukaan ole tullut sanomaan mitään pukeutumisesta.

Näin toteaa Qatarin Dohasta tavoitettu Suomen yleisurheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

– Ei pukeutuminen näytä täällä olevan mikään puheenaihe. Shortseissa mennään kuten muuallakin, hän jatkaa.

Niemi-Nikkolan mukaan yleisurheilun MM-kisoihin osallistuvat suomalaisurheilijat ja heidän taustajoukkonsa ovat pukeutuneet tavalliseen tapaan myös Dohassa kaupungilla käydessään.

– Toki joukkueemme pukeutuu siististi, mutta se on eri asia kuin tietty lahkeen mitta.

Kisojen tekninen kokous on vasta huomenna illalla, mutta Niemi-Nikkolan mukaan siellä ei tällaisia asioita yleensä käsitellä.

Toimittajilta iho piiloon

Toimittajille sen sijaan on Ilta-Sanomien mukaan saneltu Dohaan tiukat pukeutumisohjeet.

– Työnantaja kehotti, että naisilla on pitkä mekko tai housut nilkkoihin asti. Ja sitten olkapäät peitettyinä. Se riitti minulle ohjeistukseksi, Ylen urheilutoimittaja Nina Vanhatalo toteaa.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n toimittaja Marie Lehmann kirjoitti maanantaina Instagram-tilillään kisajärjestäjiltä tulleista pukeutumisohjeista.

– Kaikkien, jotka työskentelevät stadionilla, on pukeuduttava housuihin (tai pitkiin shortseihin, jotka peittävät polvet – koskee miehiä). Naiset eivät saa käyttää shortseja, eivät edes pitkiä. Hihattomia ei saa käyttää, eivät miehet eivätkä naiset, hän luetteli.

Ylen urheilutoimittaja Inka Heneliukselle Qatarin pukeutumisohjeet eivät tulleet yllätyksenä.

– Olen ollut Qatarissa pariin otteeseen lomailemassa ystäväperheen luona. Se on islamilainen maa, jossa naiset piilottavat olkapäänsä ja polvensa, hän kertoo IS:ssa.

Yleisurheilun MM-kisat alkavat Dohassa perjantaina. Alueelle on luvattu ensi viikoksi 37–41 asteen päivälämpötiloja.

Kaupungin stadionin ympäri kulkee kolmessa kerroksessa jättimäisten puhaltimien ketju. Puhaltimien avulla stadionin lämpötila yritetään pitää siedettävissä lukemissa.