Uutiset

Urheilu keskiöön ja talous kuntoon

Antti Toivanen, 39, on HPK:n liigayhtiön uusi toimitusjohtaja. Hän aloittaa työnsä Kerhossa toukokuun aikana.

HPK:n liigayhtiön hallitus valitsi uuden toimitusjohtajan seuran lähipiiristä. Toivanen kuuluu nimittäin viime keväänä perustetun HPK-yhtiön hallitukseen. Hän on myös seurannut Kerhon toimintaa oikeastaan koko ikänsä ajan.

– HPK on ollut minulle erittäin tärkeäseura aina. Pelasin aikoinaan Kerhon junioreissa, olen ollut yhteistyökumppanina ja kausikorttilaisena vuosien ajan. Vanhimmat poikani (Pyry, 7, ja Sisu, 5) pelaavat myös jo HPK:n junioreissa ritariliigaa, Toivanen kertoo.

Hän pitää HPK:n toimitusjohtajan työtä itselleen ”hienona mahdollisuutena”.

– Olen hemmetin motivoitunut lähtemään tekemään työtä HPK:n eteen seuran isossa muutosvaiheessa, Toivanen vakuuttaa.

Toivanen on läheltä nähnyt, minkälainen merkitys HPK:lla on Hämeenlinnan seutukunnalle.

– Se on täällä ytimessä. HPK on yhteen kokoava voima tälle seutukunnalle ja maakunnalle.

Toivasen mukaan urheilullinen menestys palaa keskiöön HPK:n toiminnassa.

– Omia pelaajapolkuja rakennetaan niin, että saamme kehitettyä pelaajia niin kansalliselle kuin myös kansainväliselle huipputasolle. Emme pysty kilpailemaan suurseurojen kanssa taloudellisilla mittareilla. Meidän on keskityttävä omiin vahvuuksiimme. Liigajoukkue on HPK:n lippulaiva. Tärkeää on, että se myös menestyy liigassa.

HPK:n taloudellinen tilanne on tiukka, mutta valoa on jo näkyvissä tunnelin päässä. Toivanen on hyvin tyytyväinen HPK:n helmikuun lopussa päättyneeseen osakeantiin, joka poiki seuralle yli 800 uutta omistajaa ja yli 700 000 euroa.

– Se on urheiluseurassa historiallisen hyvä tulos. Hämeenlinna on jääkiekkokaupunki ja Kerholla on paljon sitoutuneita kannattajia. Sen osakeantikin todisti.

Toivanen muistuttaa, että HPK:n on kuitenkin muistettava koko ajan, että se on liikeyritys.

– Meidän on tehtävä työmme osakeyhtiölain mukaan. HPK:n on kehitettävä liiketoimintaansa jatkuvasti ja saatava yhtiö kannattavaksi.

Toivanen ottaa kehityskohteiksi muun muassa seuran ravintolatoiminnan Ritariareenassa.

– Myös seuran urheilullista osaamista pitää hyödyntää. Meillä on fysiikkavalmennuskeskus Poltinaholla. On mietittävä, kuinka voisimme kehittää sitä niin, että saisimme siitäkin taloudellista selkänojaa.

Toimitusjohtajana Toivasen harteilla on kokonaisvastuu yhtiön toiminnasta. Hän kuitenkin puhuu yhteistyön puolesta. Hän kuitenkin keskittyy ennen muuta myyntiin ja markkinointiin.

– Käymme edelleen keskustelua myös HPK:n urheilujohtajan valinnasta. Meillä on hallituksessa urheiluosaamista Jyrki Louhen kautta. Joukkueen rakentaminen on kombinaatio. Sitä työtä tekevät etenkin pelaajakoordinaattorimme Jussi Kari-Koskinen ja seuraava liigajoukkueemme päävalmentaja Antti Pennanen. Siihen pyrimme, että päävalmentajalla on käytettävissä resurssit, joita hän tarvitsee.

HPK:n liigayhtiön puheenjohtaja Jari Koskinen sanoo, että Toivasen valinnassa painoivat hänen johtamiskokemuksensa ja sekä myynnin että markkinoinnin osaaminen.

– Toivanen tuntee maakunnan ja liigayhtiön hallituksen jäsenenä hyvin perillä seuran asioista. Siksi hän pääsee töihin kiinni heti. Lisäksi Antilla on suuri HPK-sydän, sitäkin toimitusjohtajan hommissa tarvitaan, Koskinen selvittää. HäSa

Asiasanat

Menot