Uutiset

Urheilulähetykset eivät ole turhia

Matti Vuorinen kirjoitti, että Yleisradio pitää laittaa seurantaan urheilupolitiikasta (HäSa 13.4.). Hänen mielestään talvella on liikaa kaikenmaailman ampumahiihtoa ja muuta.

Katsojatilastojen mukaan viimeisen maailmancup-viikonlopun ampumahiihdolla oli yhdessä lähetyksessä katsojia yli 500 000, samoin kuin luistelija Laura Lepistön MM- esityksellä.

Joka viikonloppu talvilajien kisat keräsivät yli 500 000 katsojaa lähetystä kohti. Urheiluohjelmien ulkopuolella vastaaviin katsojalukuihin eivät pääse kuin tv-uutiset ja eräät suosituimmat sarjat.

Eiväthän katsojat voi lentää joka viikonloppu katsomaan paikanpäälle kisoja. Yleisradio ei tietääkseni näytä kisoja, jotka keräävät alle 200 000 katsojaa, joten siltäosin sen toiminta kestää kaiken tarkastelun.

Jos keskellä talvista pyhäpäivää tulee joku dokumenttiohjelma talviurheilun sijaan tai vaikka viulunsoittoa, silloin katsojamäärät suorastaan romahtavat.

Yli puoli miljoonaa aikuista katsojaa maksavat valtavasti veroja, eli noin 500 000 kertaa ”mattivuorisen” verran. Heidän mieltymyksille kuuluisi itseasiassa kaikesta YLE:n ohjelma- ajasta noin neljännes eli yli 20 tuntia viikossa.

Annetaan heidän seurata maksamillaan verovaroilla niitä ohjelmia, mitä he haluavat. Urheilulähetykset eivät ole turhia, ne innostavat nuorisoakin liikkumaan, lajista riippumatta.

Matti Hurtta

Janakkala

Päivän lehti

5.6.2020