Uutiset

Urheilun arvokisat täyttävät jo Suomen hotelleja

Suomessa järjestettävät jääkiekon MM-kisat ja yleisurheilun EM-kisat näkyvät jo nyt hotellien myynnissä. Helsingin hotelleissa on yhteensä noin 15 000 vuodepaikkaa, joten osa kisaturisteista hakee majoitusta Hämeenlinnasta, Lahdesta, jopa Turusta.

Jääkiekkokisojen aikaan esimerkiksi Rantasipi Aulangolla ja Hotelli Cumuluksessa tilaa vielä on, mutta kesäkuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin yleisurheilukisojen lisäksi järjestetään Vapaakirkon kesäjuhlat, ovat molemmat hämeenlinnalaishotellit täynnä.

Kasvava kysyntä nostaa hintoja, joten urheilumatkalle aikovan olisikin syytä olla varauksineen ajoissa liikkeellä.

-?Hinnat nousevat kovan kysynnän myötä. Homma toimii yksinkertaisesti niin, että aikaisen varaajan huone on mattimyöhäisen huonetta huokeampi, sanoo S-ryhmän hotellikaupan myyntijohtaja Timo Tirri.

Ajoissa varaava säästää rahaa

Restelin kaupallisen johtajan Lasse Lindevallin mukaan huomattava osa kisoihin liittyvistä varauksista on jo tehty. Kisaorganisaatio, joukkueet ja lehdistö varaavat huoneet hyvissä ajoin. Myös osaan lippupaketteja sisältyy majoitus.

-?Ensimmäinen myyntipiikki tulee silloin, kun tieto kisojen pitämisestä tulee. Seuraava piikki tulee, kun kisajoukkueet ja lehdistö varaavat huoneet. Viimeiseksi tulevat mattimyöhäiset, Tirri kuvailee.

Jääkiekon MM-kisat pelataan 4.-20. toukokuuta. Toukokuu on perinteisestikin aikaa, jolloin hotellipalvelut ovat kovassa käytössä pääkaupunkiseudulla. Toukokuussa järjestetään kokouksia ja kongresseja. Lisäksi vapaa-ajan matkustus on tuolloin kiihtymässä.

Yleisurheilun EM-kisat käydään 27.6-1.7. Juhannuksen jälkeen pääkaupunkiseudulla on yleensä tilaa hotelleissa, koska liike-elämän matkustaminen on vähentynyt kevääseen verrattuna.


Hotellien usko yleisurheiluun vahva

Suomi on puolustava maailmanmestari, joten jääkiekon MM-kisojen uskotaan houkuttelevan paljon turisteja. Yleisurheilun EM-kisoja on sen sijaan arvosteltu b-luokan kisoiksi, koska ne järjestetään samana vuonna kuin Lontoon olympialaiset. Suomalaisten menestys yleisurheilussa on myös jäänyt viime vuosina laihaksi.

S-ryhmässä uskotaan kuitenkin yleisurheilun vetovoimaan.

-?En usko, että kaikki Helsingin hotellit ovat täynnä kovin monta päivää kiekon takia. Uskoisin, että yleisurheilukisat vetävät paremmin. Siitä voi tulla pidempi myyntipiikki kuin kiekossa.

-?Yleisurheilussa on enemmän joukkueita, ja yleisurheilu saa suomalaiset perinteisesti hyvin liikkeelle. Isot joukot suuntaavat silloin maaseudulta Helsinkiin, Tirri perustelee. (STT-HäSa)