Uutiset

USA puolustaa Saksan-suurlähettilästään, jonka eroa useat saksalaispoliitikot vaativat

Washington
06.06.2018, 01:59

Ulkomaat

Yhdysvallat puolustaa Saksan-suurlähettilästään, jonka puheet ovat kirvoittaneet useat saksalaispoliitikot vaatimaan tämän eroa. Yhdysvaltojen ulkoministeriön mukaan suurlähettiläillä on sananvapaus ja oikeus ilmaista mielipiteitään.
Vajaan kuukauden Saksassa ollut suurlähettiläs Richard Grenell antoi viikonloppuna yhdysvaltalaiselle äärioikeistolaiselle Breitbart-sivustolle haastattelun, jossa hän ilmoitti pyrkivänsä ”voimaannuttamaan” konservatiivisia johtajia kautta Euroopan. Hänen eroaan vaativat katsovat hänen sekaantuvan Saksan sisäpolitiikkaan diplomaatille sopimattomalla tavalla ja kärjistäneen jo ennestään kireitä Saksan ja Yhdysvaltain välejä.
Presidentti Donald Trumpin vankkana tukijana tunnettu Grenell ällistytti heti saavuttuaan, kun hän tviittasi, että saksalaisten yritysten pitäisi lopettaa liiketoimensa Iranissa. Trump oli sitä ennen päättänyt, että Yhdysvallat vetäytyy Iranin ydinsopimuksesta ja ottaa uudelleen Iranin vastaiset pakotteet.
Kansainvälisen politiikan perussääntöihin kuuluu, että ulkomaille lähetetyt diplomaatit eivät saa sekaantua kohdemaansa sisäpolitiikkaan.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic