Uutiset

USA:n ja Venäjän komentajat keskustelevat tänään Helsingissä Syyrian-operaatioiden yhteensovittamisesta

Helsinki
08.06.2018, 08:04

Kotimaa

Yhdysvaltain ja Venäjän asevoimien komentajat keskustelevat tänään Helsingissä siitä, miten maiden Syyrian-operaatiot sovitetaan yhteen, Yhdysvaltojen armeijan pääesikunnasta kerrotaan.
Tavoitteena on estää sotilaallisten vahinkojen tapahtuminen ja se, että tilanne lipeäisi hallinnasta.
Kenraalit Joseph Dunford Jr. ja Valeri Gerasimov keskustelevat myös Yhdysvaltojen ja Venäjän sotilaallisista suhteista ja kansainvälisestä turvallisuustilanteesta Euroopassa ja muilla tärkeillä alueilla.
Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu arvioi, että komentajien keskustelussa esillä ovat ainakin molemmille maille tärkeät Syyrian ja Ukrainan tilanteet, mahdollisesti myös ydinaseet.
– Sotilaiden välisellä dialogilla halutaan välttää arviointi- tai laskuvirheet toisten toimista ja intresseistä, hän sanoo.
Tapaamisen tarkkaa paikkaa tai aikaa ei ole kerrottu julkisuuteen.
Puolustusvoimat järjestää tapaamisen Yhdysvaltain ja Venäjän aloitteesta, mutta suomalaisia sotilasedustajia ei keskusteluissa ole mukana.
Keskinäisten neuvottelujen lisäksi Dunford ja Gerasimov tapaavat erikseen myös presidentti Sauli Niinistön ja Puolustusvoimien komentajan kenraali Jarmo Lindbergin.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic