fbpx
Uutiset

Juttua on päivitetty: Useita ihmisiä on puukotettu London Bridgen alueella – Poliisi ampui epäillyn

Poliisin mukaan tekoa tutkitaan terrorismina. Epäilty oli pukeutunut räjähdeliiviin, joka ei poliisin mukaan ollut aito.
Poliisi ampui tiettävästi teosta epäillyn, joka kuoli tapahtumapaikalle. Epäilty ehti puukottaa useita ihmisiä. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA
Poliisi ampui teosta epäillyn, joka kuoli tapahtumapaikalle. Epäilty ehti puukottaa useita ihmisiä. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA

 

Ainakin viisi ihmistä loukkaantui perjantaina, kun puukolla varustautunut mies hyökkäsi heitä kohti London Bridgen alueella Lontoon keskustassa perjantaina, kertoo The Guardian. Osa uhreista on loukkaantunut vakavasti, ja kuolleiden lukumäärän pelätään vielä kasvavan.
Poliisi ampui epäillyn, joka kuoli tapahtumapaikalle. Hän oli pukeutunut räjähdeliiviin, jonka poliisi uskoo olleen väärennetty. Poliisi tutkii tapausta terroritekona.

Poliisi eristi alueen välikohtauksen jälkeen. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA
Poliisi eristi alueen välikohtauksen jälkeen. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA

Tapauksen yksityiskohdat ovat vielä epäselviä. Ilmeisesti epäilty toimi yksin, sillä Lontoon pormestari Sadiq Khan kertoi myöhemmin perjantaina, ettei ketään muita henkilöitä etsitä tapaukseen liittyen.
Poliisi jatkoi perjantaina etsintöjä alueella varmistaakseen, että alue on turvallinen. Ihmisiä pyydetään välttämään alueella liikkumista.
The Guardianin mukaan epäilty onnistui puukottamaan useita ihmisiä. Tavalliset, aseistautumattomat ihmiset onnistuivat pysäyttämään puukottajan. Pukuun pukeutunut mies onnistui saamaan puukon epäillyltä. Tilanteesta leviää sosiaalisessa mediassa videoita, joissa näkyy maassa makaava mies ja useita ihmisiä tämän ympärillä.

Pormestari Khan kiitti perjantaina henkilöitä, jotka vaaransivat oman turvallisuutensa.
BBC:n toimittaja kertoo olleensa paikalla tapahtumahetkellä. Hän näki sillalla joukkotappelua muistuttavan tilanteen. Hän näki ihmisjoukon maassa makaavan henkilön ympärillä. Poliisi saapui paikalle pian tämän jälkeen ja ampui useita laukauksia maassa makaavaa miestä kohti. The Guardianin mukaan mies yritti ilmeisesti nousta ylös ennen kuin poliisi ampui häntä. Sitten poliisi eristi tapahtumapaikan.

Alueella tapahtui isku 2017

Poliisi hälytettiin puukotuksen takia London Bridgen alueelle hieman ennen kello kahta päivällä paikallista aikaa.
Tapaus sattui London Bridgen pohjoispuolella. London Bridgen asema on suljettu, eivätkä junat pysähdy sillä.
Useita sillan läheisyydessä sijaitsevia rakennuksia on evakuoitu. Esimerkiksi King’s College -yliopisto ja 17-kerroksinen The News Building on suljettu.

London Bridge on Lontoon tunnettu maamerkki. Se on joutunut vastaavien tekojen tapahtumapaikaksi aikaisemminkin. Kesäkuussa 2017, jolloin kolme henkilöä ajoi pakettiautolla jalankulkijoiden joukkoon ja sen jälkeen hyökkäsivät ihmisten kimppuun alueella. Tapauksessa kuoli kahdeksan ihmistä ja loukkaantui kymmeniä. Isis otti tuolloin vastuun teosta.
Perjantaisen tapauksen tekotapa ja näkyvä paikka muistuttavat aiempia ääriliike Islamilaisen valtion (Isis) innoittamia iskuja eurooppalaisissa pääkaupungeissa.

Juttua päivitetty 29.11.2019 klo 20.00. Lisätty uusia tietoja.

Menot