Uutiset

Useita rattijuoppoja kärysi perjantaina

Rattijuopot työllistivät Kanta-Hämeen poliisia perjantaina. Vähän ennen iltaseitsemää poliisi pysäytti Hattulassa Tyrvännöntiellä auton, jonka kuljettana oli 46-vuotias helsinkiläismies. Mies puhalsi alkometriin 1,5 promillea. Ajokortti jäi poliisin haltuun.

Iltakahdeksalta 47-vuotias hattulalaisnainen ajoi Hattulassa Parolannummentiellä autollaan ja poliisin pysäytyksen jälkeen puhalsi alkometriin 1,3 promillea. Naisella ei ollut ajokorttia ja hän oli ajokiellossa.

Puoli yhdentoista jälkeen perjantaina poliisi nappasi 45-vuotiaalta hämeenlinnalaismieheltä ajokortin kuivumaan. Hämeenlinnassa Vanha-Alikartanontiellä moottoripyörällä ajanut mies puhalsi alkometriin 0,8 promillen lukeman.

Perjantai kääntyi jo lauantaiksi, kun vähän neljän jälkeen yöllä poliisipartio oli liikkeellä valtatie 12:lla Hämeenlinnan Tuuloksessa. Viisikymppinen lammilaismies myönsi ennen puhalluskoetta olevansa juovuksissa. Mies tiesi kuntonsa, sillä alkometri näytti 1.57 mg/l lukemaa. Miehellä ei ollut ajokorttia.

Myös murto ja maastopalo työllistivät

Perjantai-iltana seitsemän jälkeen Hämeenlinnassa Eino Leinon kadulla murtauduttiin teollisuushalliin. Tekijä ehti poistua ennen poliisin paikalle tuloa, mutta tuntomerkkejä vastannut auto ja anastetuksi epäilty omaisuus löytyi vielä illan aikana Hattulasta. Varkaudesta on kiinniotettuna 40-vuotias mies.

Poliisi joutui myös taltuttamaan paloja myöhään perjantai-iltana, kun Hattulassa Pikkuhaantien varrella metsikössä oli pieniä maastopaloja useassa kohdassa. Paikalle osunut poliisipartio sammutti kaksi pienintä palopesäkettä ja palokunta viimeisteli sammutustyön muiden palopesäkkeiden osalta. Palojen sytyttäjästä ei ole toistaiseksi tietoa. (HäSa)