Uutiset

Uskomaton nousu voittoon

14.25 pelikellossa ja tulostaululla Tapparan 4–0-johto.

Kovin moni ei siinä vaiheessa olisi lyönyt ropojaan sen puolesta, että Hämeenlinnan Pallokerho pystyy vielä raapimaan jääkiekon liigapisteitä mukaansa, mutta niin vain HPK nousi tasoihin ja jatkoajalla ohi.

Antti Kerälä (2+0) napautti maalin edestä ylivoimalla Kerholle 6–5 (1–4, 2–0, 2–1) -voittomaalin, kun jatkoaika oli vanhentunut aikaan 3.11.

– Hyvät tunnelmat, kun pystyimme nousemaan tappioasemasta. Tuntui, ettei peliin ollut päässyt edes mukaan, kun Tapparan maalit tulivat niin nopeasti. Uskoimme kuitenkin, että saamme paikkoja ja iskemme maaleja. Onneksi peli kääntyi näin, Kerälä sanoi.

HPK oli ykkösvaihtoehto

HPK-kasvatti pelasi kauden toisen ottelunsa Kerhon paidassa. Tällä hetkellä hänen lainasopimuksensa yltää joulutaukoon asti, mutta keskushyökkääjä haluaisi pelata HPK:ssa kauden loppuun asti.

– Halusin ilman muuta tulla HPK:hon, se oli Suomessa ykkösvaihtoehtoni. Mielelläni olisin loppukaudenkin, jos peli alkaa kulkea ja tuntuu hyvältä, Kerälä sanoi.

Hän myönsi, että kaksi maalia maistuivat.

– Minulle ei ole tullut tällä kaudella kovinkaan paljon onnistumisia. Itseluottamus totta kai kasvaa, kun niitä tulee ja kasvaa halu tehdä entistä enemmän pisteitä, Kerälä sanoi.

Selkäranka kesti

HPK aloitti maalinteon jo avauserässä Teemu Rautiaisen osumalla. Toisessa erässä se tuli Kerälän ja Ville Viitaluoman (2+0) ensimmäisillä maaleilla maalin päähän. Kolmannessa erässä sillä oli paikkoja iskeä peli jo 4–4-lukemiin, mutta Tappara meni 5–3-johtoon Kristian Kuuselan maalilla.

Kuuselan maaliin hasardisyötön antanut Craig Schira kavensi kuitenkin nopeasti 5–4:ään ja ajassa 57.40 Viitaluoma tykitti pelin ylivoimalla tasoihin.

– Tuollaista alkua ei hyväksy kukaan. Toiseen erään mennessä aisti, että nyt katsotaan, mihin meistä on. Menimme vaihto kerrallaan ja pikkuhiljaa peli kääntyi meille. Jos tästä ei saa itseluottamusta, ei sitten mistään, kahden maalin kapteeni Viitaluoma sanoi.

Paksumpi lanka

Aikaisemmin tällä kaudella HPK ei kestänyt takaiskuja, mutta torstaina meno oli toinen.

– Viikon tauko kasvatti varmasti meitä. Harjoittelimme erittäin kovaa ja jokainen pelaaja oli sitoutunut. Puhuimme, mitä pitää parantaa, katsoimme videoita ja kävimme taululla asioita läpi. Viikon aikana käännettiin niin monta kiveä kuin vain pystyimme. Toivottaan, että lankamme on nyt paksumpi. Tänään oli ainakin loistava näyttö siitä, ettemme anna periksi, Viitaluoma muistutti.

Kerho paransi selvästi toiseen erään ja hallitsi loppupeliä selvästi. Frans Tuohimaan tilalle avauserässä 4–0-tilanteessa vaihdettu Juuse Saros torjui lähes 50 minuutin aikana ainoastaan kymmenen kertaa, eivätkä HPK-maalivahdit torjuneet yhteensä kuin 11 kertaa. Juha Metsola puolestaan venyi kiekon eteen 32 kertaa.

Positiivista Kerho voi kaivaa siitäkin, että se sai iskettyä kiekon peräti kuusi kertaa Tapparan maaliin. Kaiken lisäksi paikkoja oli vielä paljon useampaankin.

– Itsellänikin oli maalin edessä ihan tyhjä maali ja kysäisinkin pelin jälkeen Metukalta (Metsola), mihin kiekko osui. Ei hänkään tiennyt. Pienestä se oli kiinni, mutta paikoista pitää vain tehdä maali. Tämä peli antaa uskoa siihen, että kiekko voi mennä maaliin, jos ammutaan kohti maalia, Viitaluoma muistutti.

HPK jatkaa liigapelejään lauantaina, kun se saa Ritariareenaan vieraakseen Helsingin Jokerit. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic