Uutiset

Uuden Citymarketin pysäköinti kaupungin valvontaan

Kaupungin pysäköintiasioihin on tulossa muutoksia, jotka koskevat Hämeensaaren Citymarketin (entisen Anttilan) parkkipaikkoja sekä Keinusaaren parkkitaloa.

Kaupunki aikoo ottaa uuden Citymarketin parkkipaikat valvontaansa. Tämä johtuu siitä, että lähes kaikki tavaratalon pysäköintipaikat kuuluvat vanhastaan kaupungille.

Aikanaan kun silloista Anttilan tavarataloa laajennettiin, kaupungin yleisiä pysäköintipaikkoja jäi laajennuksen alle. Siksi asemakaavaan tuli merkintä, jonka mukaan 90 prosenttia tavaratalon autopaikoista on tarkoitettu yleiseen pysäköintiin.

Tavaratalon parkkipaikoilla otetaan käyttöön kahden tunnin aikarajoitus.

Yhdyskuntalautakunta käsittelee asiaa ensi viikolla. Ehdotuksena on, että pysäköinti otetaan julkiseen pysäköinninvalvontaan. Kaupunki ja kiinteistön omistaja laativat paikoitustasoille myös liikenteenohjaussuunnitelman.


Keinuparkkiin kahdella eurolla

Hämeenlinnan teatteri puolestaan on sopinut uusista pysäköintijärjestelystä Hämeenlinnan pysäköinti oy:n kanssa. Ideana on, että teatterin asiakkaat saavat pysäköidä autonsa teatteriesityksen ajaksi Keinuparkin parkkitaloon kahdella eurolla.

Uusi käytäntö tulee voimaan Luoteisväylän ensi-illassa ensi viikolla. Teatterin hallintojohtaja Jukka Jokinen selvittää:

-Asiakas ajaa autonsa Keinuparkkiin ja saa sisäänajolipun. Asiakas tulee teatterille, ja tuntia ennen esitystä hän voi ostaa teatterilta edullisen ulosajolipukkeen, teatterilippua vastaan. Myöhemmin kun asiakas maksaa pysäköintiään Keinuparkissa, hän syöttää koneeseen ensin sisäänajolipun ja sitten teatterilta ostamansa ulosajolipun.

”Teatteripysäköinti” voi kestää enintään neljä tuntia. Keinuparkki sijaitsee teatterin lähellä Talaskuja 2:ssa. (HäSa)