fbpx
Uutiset

Uuden-Seelannin tulivuorisaarelta löydettiin kuusi ruumista

Kaksi ruumista jäi edelleen löytämättä, sukeltajat palaavat etsimään heitä saaren vesiltä lauantaina.
Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern (kesk.) kertoi tiedotustilaisuudessa tuolivuoren purkauksen uhrien löytymisestä Whakatanessa perjantaina. Kuva: DAVID ROWLAND
Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern (kesk.) kertoi tiedotustilaisuudessa tuolivuoren purkauksen uhrien löytymisestä Whakatanessa perjantaina. Kuva: DAVID ROWLAND

Uusiseelantilainen sotilasryhmä kaasumaskeineen ja tulenpitävine pukuineen nouti perjantaina kuusi ruumista pois tulivuorisaarelta, joka purkautui viime maanantaina maan itärannikolla.

Samaan aikaan lääkärit yrittivät pelastaa pahoin palaneita uhreja.

Kahdeksan hengen pommiryhmä meni White Island -saarelle ennen auringon nousua ja vietti siellä neljä tuntia. Koko ajan yllä oli pelko, että tulivuori purkautuu uudelleen.

Saarella oli kaikkiaan kahdeksan ruumista, joista kuusi löydettiin ja tuotiin pois.

– Tänään kyse oli siitä, että palautamme heidät rakkaidensa luo, sanoi Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern tiedotustilaisuudessa Whakatanessa, joka on tulivuorisaarta lähin kaupunki mantereella.

– Tiedämme että kohtaaminen ei pysty häivyttämään menetyksen tunnetta, mutta meillä oli suuri velvollisuus uusiseelantilaisina tuoda heidän rakkaansa kotiin.

Pommiryhmä ei pystynyt löytämään kahta ruumista kun raskaasti liikuteltavat suoja-asut hiljensivät heidän tahtiaan.

“Tämä ei ole vielä ohi”

Poliisin mukaan sukeltajaryhmät eivät pystyneet löytämään ruumiita saarta ympäröivistä vesistä. Saari tunnetaan maorinimellä Whakaari. Sukeltajat palaavat saaren luo lauantaina.

– Tämä ei ole vielä ohi, sanoi poliisikomissaari Mike Bush toimittajille Whakatanessa, josta on noin 50 kilometrin matka saarelle.

Tulivuori purkautui maanantaina saarella, joka on suosittu turistikohde. Purkaus syöksi kiveä, tuhkaa, höyryä ja kaasuja saarelle. Saarella oli siihen aikaan 47 ihmistä, jotka olivat Australiasta, Yhdysvalloista, Saksasta, Kiinasta, Britanniasta ja Malesiasta.

Virallinen kuolonuhrien määrä on kahdeksan, sillä saarelta tuotuja kuutta ruumista ei ole vielä tunnistettu.

Uuden-Seelannin ja Australian sairaaloissa on palovammojensa vuoksi hoidossa yli kaksi tusinaa saarella ollutta.

Menot