Uutiset

Uuden siirtolapuutarha-alueen suunnittelu aloitetaan

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Hämeenlinnaan perustetaan uusi siirtolapuutarha. Mielenkiinto siirtolapuutarhoja kohtaan on kasvanut, ja arkkitehtonisesti ainutlaatuinen Kantolanniemen alue on vuosikymmenien saatossa vakiinnuttanut paikkansa osana kaupunkirakennetta ja hämeenlinnalaisten vapaa-ajan asumista.

Kantolanniemen siirtolapuutarha toimii yhdistysmuotoisena, mutta uudesta alueesta aiotaan tehdä kiinteistöyhtiö. Kaupunginhallitus edellyttää, että siirtolapuutarha rakennetaan ja ylläpidetään omakustannusperiaatteella. Kaupunki voi osallistua hankkeeseen vuokraamalla omaa maata, mutta tarvittaessa se voi myös hankkia lisäalueita.

Siirtolapuutarha perustetaan pyöräilymatkan etäisyydelle kaupunkikeskustasta, ja se tulee todennäköisesti rajoittumaan rantaan. Rakennettavista mökkityypeistä järjestetään mahdollisesti suunnittelukilpailu.

Hanke käynnistetään yhteistyössä Teknologiakeskus Innoparkin, Kehittämiskeskus Oy Hämeen ja Teijo-Talot Oy Hämeen kanssa. Siirtolapuutarhan toteuttamisessa kiinnitetään erityistä huomiota ympäristö- ja energiaratkaisuihin. Kaupunki vahvistaa alueen toteuttamissuunnitelman ja -aikataulun. (HäSa)