fbpx
Uutiset

Uudenlainen toimistohotelli yhdistää työ- ja hotellihuoneen parhaat puolet – vähentää tyhjillään olevaa tilaa

Helsinkiin ensi vuonna avautuvan hotellin tavoitteena on tehostaa hotellin tilojen käyttöä. Kohderyhmänä ovat työmatkoja pääkaupunkiseudulle tekevät sekä lähialueen yritykset.
Tulevan hotellin johtaja Andreas Lindqvist (vas.) ja konseptin lanseeranneen SSA Groupin hallituksen puheenjohtaja Janne Riihimäki uskovat liikematkailijoiden ja yritysten tarpeet entistä paremmin huomioivalle konseptille olevan kysyntää. Kuva: Joel Maisalmi
Tulevan hotellin johtaja Andreas Lindqvist (vas.) ja konseptin lanseeranneen SSA Groupin hallituksen puheenjohtaja Janne Riihimäki uskovat liikematkailijoiden ja yritysten tarpeet entistä paremmin huomioivalle konseptille olevan kysyntää. Kuva: Joel Maisalmi

Toimistorakennukset ovat tavallisesti suuren osan vuorokaudesta tyhjillään. Hotellihuoneiden käyttöaste puolestaan tahtoo jäädä alhaiseksi päiväsaikaan.

Helsingin Ruskeasuolla ensi vuodesta alkaen hotellipalvelut ja toimiston yhdistävän VALO Hotel/Workin tavoitteena on parantaa kiinteistöjen käyttöastetta.

Aiemmin hanke on kulkenut Base Mannerheimintie -nimellä. Uusi palvelu- ja tilakonsepti halutaan viedä kansainvälisille markkinoille, joilla Base-nimi ei olisi ollut paras mahdollinen.

– Haemme liikematkustajia ja yrityksiä, joilla on tarvetta majoitukselle, kokoukselle, coworkingille sekä joustotyötilalle, uuden hotellin johtaja Andreas Lindqvist kertoo.

Toimistopuolella kohderyhmänä ovat yritykset, jotka haluavat pitää toimipistettä tai sivutoimistoa hotellissa.

Myös suuret lähiseudun yritykset, joiden oma tilakapasiteetti ei aina riitä, voivat ostaa hotelliin lisenssin. Se mahdollistaa hotellin tilojen käyttämisen tarpeen vaatiessa.

Liikematkailijat kohderyhmänä

Moni liikematkailija tekee töitä jo nyt hotellihuoneessa.

– Liikkuvaa työtä tekevät ihmiset kuten tietotyöläiset ovat toki tottuneet istumaan huonossa paikassa, lentokoneissa ja työskentelemään lähes tikunnokassa, hotellikonseptin kehittäneen SSA Groupin hallituksen puheenjohtaja Janne Riihimäki tiivistää.

Liikkuvaa työtä tekevillä ihmisillä on Riihimäen mukaan kuitenkin aito tarve majoittua ja työskennellä mukavassa ympäristössä, joka stimuloi työntekoa ja verkostoitumista.

Kompaktit huoneet

Huoneiden koot vaihtelevat kahdestatoista vajaaseen kolmeenkymmeneen neliöön. Kyse on siis tavallista hieman pienemmistä hotellihuoneista.

Kaikki tulevan hotellin yli 400 hotellihuonetta muuntuvat tarpeen mukaan päivisin työhuoneiksi. Sänky nousee seinälle, ja sängyn pohjasta laskeutuu työpöytä. Muuntuvat huonekalut mahdollistavat tehokkaan tilankäytön ja kompaktit huoneet. Toiminnan yhtenä tavoitteena on tehostaa etenkin hotellihuoneiden käyttöä.

– Kun puhutaan rakentamisen ekologisuudesta ja hiilijalanjäljestä niin voidaan todeta, että tyhjä rakennus on kaikista epäekologisin, Riihimäki summaa.

Hyvä äänieristys ja unikokemus, nopea netti sekä työ- ja vapaa-ajan mukaan muuntuva valaistus ovat Lindqvistin mukaan liikematkustajan kannalta tärkeitä asioita.

Vuorokausihinnaksi haetaan Helsingin hotelliyöhinnan keskiarvoa, joka oli viime vuonna vajaat 119 euroa.

Lähialueen yrityksille joustotyötilapalveluja

Talon seitsemästä kerroksesta löytyy muun muassa yhteiskäytössä olevia työtiloja ja kokoushuoneita. Coworking-tiloissa on tarjolla sekä rauhallinen että yhteisöllinen vaihtoehto. Monitoimitila-loungesta sukeutuu iltaisin baari.

Rakennukseen tehdään myös sauna- ja kylpyläosasto kattoterasseineen sekä 2-kerroksinen parkkihalli.

– Yksi kohderyhmä ovat lomamatkailijat, joita yritetään houkutella sauna- ja kylpyläosastolla, Lindqvist kertoo.

Moni perinteinekin hotelli tarjoaa jo nyt vuokrattavia neuvottelutiloja liikematkalaisille. Konferenssihotellien tilavalikoima on vieläkin monipuolisempi.

– Suurin ero on siinä, että käytämme samoja tiloja, jotka muuntuvat asiakkaan tarpeen mukaan, Riihimäki summaa.

Hotellin huoneita on alettu myydä sijoittajille yksitellen jo rakentamisvaiheessa.

SSA Hotels Oy:llä on uusiin hotellitontteihin liittyviä keskusteluja vireillä Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Mikäli tonttineuvottelut etenevät suotuisasti, yhtiöllä on valmius käynnistää useampia hotellihankkeita lähivuosina Suomessa.

Hotellihuone omaksi

Helsingin Mannerheimintielle nousevan hotellin huoneita myydään yksittäin kappaleina.

Huoneista on myyty tähän mennessä noin kaksi kolmasosaa.

Enemmistö hotellihuoneen ostajista on ollut yrityksiä. Huoneen ostaminen sijoitusmielessä on tavallista.

Omistaja voi halutessaan vuokrata huonettaan muille asiakkaille sekä toimisto- että majoitusmarkkinassa. Vuokraamisesta voi huolehtia itse tai ulkoistaa sen hotellioperaattorille.

Taloyhtiö hallinnoi muita tiloja paitsi huoneita ja ravintoloita. Huoneen omistaja saa osuuden liike- ja palvelutilojen tuotosta suhteessa osakeomistukseensa. Tuotot pienentävät hoitovastiketta.

Menot