fbpx
Uutiset

Uudenmaan avaaminen ei ole aiheuttanut ryntäystä mökeille viikonloppuna – liikennemäärät kasvoivat perjantaina vain muutamilla sadoilla

Vaikka Uudenmaan eristys purettiin tällä viikolla, liikennemäärät maakunnan ulostuloväylillä eivät ole kasvaneet ruuhkiksi asti. Matkustamista suositellaan edelleen välttämään myös kotimaassa.
Esimerkiksi valtatie 1:llä oli lauantaina iltapäivällä rauhallista Kaarinan paikkeilla. Kuvassa autot ovat ajamassa kohti Varsinais-Suomea. Tietä pitkin pääsee muun muassa Paraisille ja Kustaviin, jotka ovat suosittuja mökkipaikkakuntia. Kuva: Timo Vikström
Esimerkiksi valtatie 1:llä oli lauantaina iltapäivällä rauhallista Kaarinan paikkeilla. Kuvassa autot ovat ajamassa kohti Varsinais-Suomea. Tietä pitkin pääsee muun muassa Paraisille ja Kustaviin, jotka ovat suosittuja mökkipaikkakuntia. Kuva: Timo Vikström

Uudenmaan maakuntarajan avaaminen keskiviikkona ei ole saanut aikaan ryntäystä pois pääkaupunkiseudulta viikonloppuna, vaikka mökkikunnissa on pelätty pääkaupunkiseudulta tulevien ryntäystä kolmen viikon eristyksen jälkeen. Näin kertovat ainakin liikennemäärät Uudenmaan ulostuloväylillä.

– Lauantai on ollut aika hiljainen päivä liikenteessä. Tänään on ollut hyvin rauhallista, ei ole ollut mitään suuria lukemia tienpäällä, kertoo liikennepäivystäjä Timo Rimmi Helsingin tieliikennekeskuksesta.

Perjantaina oli hieman vilkkaampi päivä, kun liikennemääriä verrataan keskiviikkoon ja torstaihin.

– Kun liikennemääriä seurattiin, perjantaina oli pientä kasvua Uudeltamaalta ulospäin menevässä liikenteessä. Ei ollut kuitenkaan mitään hirvittävää liikennemääräpiikkiä. Puhutaan ehkä muutamista sadoista ajoneuvoista, millä liikenne on kasvanut, Rimmi kertoo.

– Ihan niin pitkälle ei ole menty, kuin aikana ennen liikkumisrajoituksia. Vielä ollaan niiden lukemien alapuolella. Sulkujen lähdön jälkeen on ollut pientä nousua, mutta ei mitään ruuhkaa kuitenkaan.

Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelun mukaan Uudenmaan rajalla valtatie 3:lla Riihimäen kohdalla kulki lauantaina neljän aikaan iltapäivällä 432 ajoneuvoa tunnissa pohjoiseen ja 624 ajoneuvoa tunnissa Helsingin suuntaan.

Samaan aikaan Mäntsälän kohdalla poispäin Uudeltamaalta kohti Lahtea ajoi Nelostiellä 408 ajoneuvoa tunnissa ja 528 ajoneuvoa Helsingin suuntaan.

Helsingin Sanomien
laskurin mukaan Uudenmaan rajojen lähettyvillä oli lauantaina iltapäivällä 43 prosenttia vähemmän liikennettä verrattuna alkuvuoteen.

Yle kertoo, että koronavirus laski liikennemääriä jo ennen Uudenmaan rajojen sulkemista, ja keskiviikon jälkeen liikenne palasi useilla pääväylillä samoihin lukemiin kuin ennen eristyksen alkamista. Vielä ollaan kuitenkin kaukana normaaleista liikennemääristä.

Ensimmäisenä kokonaisena sulun jälkeisenä päivänä torstaina Traffic Management Finlandin Herajoen mittauspisteen Kolmostiellä Riihimäen kohdalla ohitti 16 624 autoa. Vuosi aikaisemmin samassa pisteessä Uudenmaan rajalla mitattiin 31 050 autoa eli lähes kaksinkertainen määrä.

Uudenmaan eristys purettiin keskiviikkona hallituksen antamalla asetuksella. Hallitus kuitenkin suosittelee edelleen, että kaikkea tarpeetonta matkustamista vältettäisiin myös kotimaassa.

Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välisen liikenteen rajoitukset tulivat voimaan 28. maaliskuuta. Alun perin niiden piti olla voimassa sunnuntaihin 19. huhtikuuta asti.

Menot