Uutiset

Uudenmaan tunnot kiinnostavat Hämeessä

Kuntauudistuksen aluekierros kerää tänään Forssaan koko Kanta-Hämeen kuntien edustajat kommentoimaan alueilleen piirrettyjä uusia rajalinjoja.

Hyvinkään kaupunginjohtaja Raimo Lahti Uudeltamaalta istuu kantahämäläisten joukossa kiinnostuneena hämäläishengestä.

Hyvinkää, Riihimäki, Hausjärvi ja Loppi on piirretty saman kuntarajalinjan sisään, jonne sovitellaan myös Nurmijärveltä Rajamäkeä ja Janakkalasta Tervakoskea.

Lahti katsoo ministerien nyt lähinnä toteuttavan demokratiaa ja kuulevan tuntoja jatkosuunnittelua varten. Kovin merkittävää painoa Lahti ei ole valmis antamaan aluekierrokselle.

-Kutsua Forssaan ei erikseen tullut, vaan tilasin sen erikseen valtiovarainministeriöltä. En vielä edes tiedä, käytänkö kaupungin puheenvuoron, Raimo Lahti totesi keskiviikkona.

Sävelet selviämässä

Hyvinkää osallistuu kutsuttuna ja isolla edustajajoukolla Uudenmaan aluekokoukseen maaliskuun 21. päivä käyttämään neljän minuutin puheenvuoron.

Raimo Lahti pystyi keskiviikkona jo kertomaan, ettei Hyvinkäällä pidetä ulkopuolisen selvitysmiehen asettamista missään nimessä tarpeellisena.

Samoin Lahti totesi, että Hyvinkää olisi valmis ottamaan Rajamäen uuteen suurkuntaan, mutta Nurmijärven kanta on ehdottoman kielteinen.

Hyvinkää on myös neuvotellut Mäntsälän kanssa eikä neuvotteluja enää ole tarpeen jatkaa.

Hyvinkään kanta kiinnostaa

Uudenmaan aluekokoukseen osallistuvat ainakin Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen ja Hausjärven kunnanjohtaja Päivi Terävä. Molemmat lähtevät kuulemaan Uudellamaalla vallitsevaa henkeä ja ennen kaikkea kuulemaan Hyvinkään sekä Nurmijärven tuntoja.

-Alkuperäisessä kutsussa maakuntarajan yli ulottuvalla suunnittelualueella sijaitseville kunnille annettiin mahdollisuus pyytää erikseen kutsua naapurimaakunnan aluekokoukseen ja niin teimme, kertoo Karoliina Viitanen.

Riihimäen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen ei vielä keskiviikkona tiennyt, lähteekö mukaan Uudenmaan kokoukseen. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020