Uutiset

Uudessa päiväkodissa kaikki on hauskempaa

-Parasta täällä on uusi päiväkoti ja kaikki laitteet, sanoo viisivuotias Antti Ahonen ennen vauhdikasta liukua alas kiipeilytelineen liukumäkeä pitkin.

Lammin uuden päiväkodin pihalta on raikunut lasten ääniä viime viikon maanantaista saakka. Lammin varhaiskasvatuskeskuksen johtajan Raili Hymanderin mukaan muutto myöhästyi viikolla, ja moni asia on kesken.

-Täällä käy vielä putki- ja sähkömiehiä sekä maalareita tarkistamassa paikkoja, mutta yhteistyö heidän kanssaan on toiminut hyvin. He varmistavat aina minne tiloihin saa mennä ja ovatko lapset nukkumassa, Hymander kiittelee.

Jumppasalia ei saatukaan

Lammin uudessa päiväkodissa on tilaa 147 lapselle seitsemässä ryhmässä. Hymanderin mukaan tällä hetkellä päiväkodin nuorin lapsi on hiukan yli vuoden ikäinen. Eskarilaisia on puolestaan yhteensä kolmessa ryhmässä.

-Jatkossa aiomme tehdä tiiviisti yhteistyötä Konnarin koulun kanssa, jonne päiväkodista pääsee ihan sukkasiltaan käytävää pitkin. Suunnitelmissa on esimerkiksi ykkösluokkalaisten ja eskarilaisten yhteinen luontoretki läheiselle laavulle, Hymander kertoo.

Lapsille on järjestetty päiväkotiin uusia, erilaisia tiloja. Taideateljeessa askarrellaan ja oppimistorilla on jo järjestetty yhteisiä lauluhetkiä.

-Suurin pettymys oli se, ettemme saaneet toiveistamme huolimatta omaa jumppasalia. Onneksi jumppahetkiä voidaan kuitenkin järjestää koulun puolella, Hymander sanoo.

Avoimista ovista voi päästä karkuun

Toistaiseksi päiväkodin ulko-ovia joudutaan pitämään aika ajoin auki mattojen avulla, sillä henkilökunnalla on käytössään vain yksi avainlätkä. Raili Hymander ei osaa sanoa, koska loput avaimet saadaan toimitettua työntekijöille.

-Onhan tässä periaatteessa se vaara, että lapset pääsevät avoimista ovista karkuun. Pienten ryhmissä oven eteen on laitettu penkki, jotta lapset eivät pääsisi niin helposti ulos. Tämä vaatii nyt erityistä tarkkuutta ja huolenpitoa kaikilta, Hymander sanoo.

Myös päiväkodin porttien lukituksessa on ongelmia. Tällä hetkellä pieni lapsi voi saada portin auki omin voimin.

-Pelästyin itsekin, kun lukitukset eivät olleet sellaiset kuin niiden piti olla. En tiedä mistä tällainen johtuu, Hymander sanoo.

Parannusta porttien turvallisuuteenkin on tulossa, mutta Hymander ei osaa vielä sanoa milloin.

-Siihen asti hoitajien on vain oltava erityisen tarkkana, Hymander korostaa. (HäSa)

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic