Uutiset

Uudet hykkiläiset testasivat jo pulpetteja

Koulujen kesälomat alkoivat vasta, mutta Hämeenlinnan yhteiskoulun lukiossa palattiin eilen jo pulpettiin. Lukion pihalla nökötti polkupyöriä ja luokkahuone 410 täyttyi puheen­sorinasta, kun uudet lukiolaiset tekivät torstaiaamupäivänä kurssivalintoja.

Hämeenlinnan yhteiskoulun lukion rehtorin Tuomo Iltasen mukaan paikalle saapui valtaosa yhteiskoulun lukion uusista opiskelijoista.

-Vain muutama uusi opiskelija on ilmoittanut esteestä. He ovat tehneet valintansa jo etukäteen, tai sitten olemme antaneet heille ohjeita valintoihin, Iltanen kertoi.

Paluu kouluun tuntui oudolta

Elmeri Kumpuniemen tunnelmat pulpetissa olivat hieman ristiriitai-set.

-Vähän tyhmältä tuntuu tulla kesällä kouluun. Toisaalta tilaisuus toi tyhjään kesään vähän toimintaa ja on hyvä päästä valitsemaan kurssit ja tutustumaan muihin, Kumpuniemi tuumasi.

Kumpuniemi oli tehnyt alustavia kurssivalintoja monen muun tavoin jo keväällä.

-Vielä oli silti selvitettävää. Aion hieman vaihtaa valintoja, hän kertoi.

Tanja Oulujärvi istui luokassa rauhallisin mielin. Valinnat olivat jo selvillä.

-Tänne tuloa ei ollut vaikea järjestää, sillä työnantaja antoi vapaata. Valintojen tekeminen ei ollut hirveän vaikeaa, Oulujärvi totesi.

Oulujärveä ei jännitä myöskään lukion aloittaminen.

-Kouluahan lukiokin vain on, hän kuittasi.

Katja Puskalan kesätyö alkaa vastaa maanantaina, joten paikan päälle oli vaivatonta tulla. Koulun penkille palaaminen kuitenkin vähän oudoksutti.

-Oudolta tuntuu tulla taas kouluun. Kaikki valinnat ovat kuitenkin onneksi jo selvillä ja tehty, Puskala kertoi.

”Nuoret selvästi lukiokelpoisia”

Rehtori Iltasen mukaan kesän kurssivalintatilaisuus on Hämeenlin- nan yhteiskoulun lukiossa jo perinne.

-Nuorille tämä on ensimmäinen kerta, mutta meille se on jo perinne. Ensimmäisen vuoden kurssivalinnat on tehty kesällä jo monta vuotta, Iltanen kertoi.

Rehtorin lisäksi koululla oli paikalla eilen myös opinto-ohjaaja Anne Ahvenharju sekä tutoreita, jotka vanhempien opiskelijoiden viisaudella auttoivat uusia lukiolaisia kurssivalintojen tekemisessä.

Opinto-ohjaaja Ahvenharju kertoi, että jo kesällä tehtävillä kurssivalinnoilla sujuvoitetaan lukuvuoden käynnistymistä elokuussa.

-Voimme myös tasata kesän aikana ryhmiä. Opettajatkin saavat tietää ajoissa, mitä tunteja heille tulee, Ahvenharju selvitti.

Ahvenharju seurasi uusien lukiolaisten valintojen tekemistä tyytyväisenä.

-Lukujärjestyksen tekeminen sujuu hyvin. Nämä nuoret ovat selvästi lukiokelpoisia, Ahvenharju hymyili. (HäSa)

Päivän lehti

7.8.2020