fbpx
Uutiset

Uudet kuntoilulaitteet ryydittävät reippailua

-Ihana, tämä on mun suosikki, huudahtaa Teresa Savola testatessaan sauvakävelyreittinsä varteen asennettua uutta soutulaitetta.

Hän kiittelee lihaskuntolaitteiden selkeitä opastekuvia ja arvelee, että saattaa tulla toistekin. Aulangolla rantareitin varteen pystytettyihin laitteisiin on helppo poiketa.

Hämeenlinnan vilkkaimpien ulkoilureittien varteen on viime päivinä pystytetty uusia kuntoilulaitteita. Asennustyöt ovat edelleen käynnissä ja käyttökunnossa laitteiden pitäisi olla viimeistään ensi viikon lopulla.

Kokonaan uusi kuntoilupaikka on pystytetty rantareitin varrelle, Aulangon tenniskenttien ja rannan väliin.

Ulkoilijoiden käytössä olevat kuntoilulaitteet puolestaan uusitaan Linnanpuistossa, Ahvenistonjärveä kiertävällä valaistulla lenkillä sekä Aulangon valaistun ulkoilupolun varressa.

Eri lihasryhmille töitä

Laitteet on pyritty valitsemaan siten, että jokaisella kuntoilupaikalla voi treenata monipuolisesti eri lihasryhmiä. Vaihtelua on haettu tilaamalla laitteita kaikkiaan kolmelta eri valmistajalta.

-Yhden liikuntapaikan laitteiden hinnaksi tulee noin 6 000-7 000 euroa, puistopuutarhuri Jarmo Palviainen laskee.

Aulangon ulkoilupolun varressa pitkään palvelleet puiset kuntoilulaitteet on jo purettu ja niiden lähistölle asennetaan uusia. Ahvenistolla laitteet vaihtavat hieman paikkaa, sillä uusi kuntoilupaikka löytyy kauniiksi kedoksi kutsutulta paikalta. Vanhat puiset laitteet puretaan Ahvenistoltakin pois.

Linnanpuistossa on ollut käytössä Ahvenistoa ja Aulankoa uudempaa kuntoilukalustoa, mutta nämäkin laitteet olivat jo kuluneita ja useampaan kertaan korjattuja.

-Laitteet ovat kymmenessä vuodessa kehittyneet paljon ja valmistajia on nyt useita, joista valita, puistopuutarhuri Jouko Keskimaa vertailee.

Ihan kaikkia ulkokuntoilulaitteita ei tällä kertaa pystytä uusimaan. Ainakin Hattelmalan harjun polun varteen jää vielä vanhaa kalustoa. (HäSa)

Menot