Uutiset

Uudet säännöt vaativat kärsivällisyyttä

HPK pääsee perjantaina kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa Ritariareenan jäällä harjoituspelissä venäläistä Sibir Novosibirsikiä vastaan.

Joukkueen toiseksi vastustajaksi viikonloppuna asettuu KHL:ään siirtynyt Helsingin Jokerit. Turnaukseen osallistuu myös kolmas KHL-joukkue Jugra Hanty-Mansijsk.

Perjantaina ja lauantaina pelattava Kultakeskus-turnaus antaa Kerholle oivan mahdollisuuden hioa kuvioita SM-liigakauden alkua varten.

– Turnauksessa etsitään kentällisiä ja omaa peliä. Haetaan pareja ja koostumuksia, joilla aloitetaan sarja. Peli on mennyt askel askeleelta eteenpäin ja sarjan alussa on tärkeää olla valmiina.

Hämeenlinnalaiset pääsivät harjoitusotteluiden makuun jo viime viikolla, kun joukkue leireili Rovaniemellä. Tuolloin vastassa oli Moskovan TsSKA.

– Pidimme yllä kovaa rasitusta koko leirin ajan ja pystyimme silti vielä pelaamaan hyvin huippujoukkuetta vastaan. Harjoittelimme kovaa, jotta saisimme luisteluvoimaa esille.

Tuomareille ymmärrystä

Tulevalla kaudella SM-liigassa sopeudutaan useisiin sääntömuutoksiin. Joustokaukalon lisäksi muun muassa keskialueen kokoa on pienennetty ja pitkissä kiekoissa sovelletaan niin sanottua hybridimallia.

Arvosen mukaan sääntöjen omaksumiseen menee aikaa.

– Tämä on oppimisprosessi valmentajille, pelaajille ja ennen kaikkea tuomareille. Uskon, että peli muuttuu jonkin verran ja varsinkin isot päätyalueet tulevat vaikuttamaan. Toivottavasti säännöt eivät vähennä kiekollista peliä.

– Pelit näyttävät, millaiseksi linja muodostuu. Tuomareille täytyy olla armollinen ja katsojien täytyy olla kärsivällisiä, sillä kaikki harjoittelevat vielä, Arvonen muistuttaa.

Kerhon kapteeniksi tälle kaudelle nimitetty Joonas Vihko uskoo, että muutokset ovat pelaajille eduksi.

– Aikaisemmin tuli huutoa, kun pakit eivät menneet hakemaan pitkää kiekkoa päädystä. Nyt sinne on pakko mennä, että tulee pitkä. Uudet säännöt vaativat myös vastustajan kunnioittamista.

Etenkin keskialueen kaventuminen vaatii Vihkon mukaan uudenlaista lähestymistä päätypelaamiseen.

– Päädyissä on 70 neliötä lisätilaa, että onhan se aika pirusti. Malttia pitää olla, ettei aja itseään tilanteista ulos.

Vihko kertoo olevansa mielissään saadessaan kantaa rinnassaan C-kirjainta.

– Hienolta se tuntuu. Nyt, kun olen ehtinyt miettiä ja sulatella asiaa, niin aion hoitaa oman hommani kentällä ja olla siten esimerkkinä. Olen oma itseni ja kannustan, mutta isoin asia on olla esimerkkinä kentällä.

Muutama pelaaja toipilaana

HPK ei pääse pelaamaan viikonlopun turnauksella aivan ykkösmiehistöllään.

Kokoonpanosta puuttuvat turnauksessa puolustajat Craig Schira ja Petteri Nikkilä sekä hyökkääjät Tuomas Vänttinen ja Ville Järveläinen.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Lake Placidissa pelannut Juuse Saros on puolestaan harjoitellut joukkueen mukana jälleen viime päivät.

Perjantain pelissä Sibiriä vastaan Kerhon torjuntavastuussa on Saros ja lauantaina Jokereita vastaan maalitolppien välissä nähdään Joni Myllykoski. (HäSa)

HPK–Sibir perjantaina kello 19 ja HPK–Jokerit lauantaina kello 18. Jugra kohtaa perjantaina Jokerit kello 15 ja Sibirin lauantaina kello 14.

Asiasanat

Menot