Uutiset

Uudet tällit eivät pelota Aleksi Laaksoa

 

HPK:n nuori puolustaja Aleksi Laakso palasi viime viikolla tositoimiin oltuaan kuusi viikkoa sivussa aivotärähdyksen vuoksi. Samasta syystä Kerhon ja koko SM-liigan loukkaantuneiden lista on tällä kaudella ollut aivan liian pitkä. Sitä mieltä on myös Laakso.
 
– Pelaajien pitäisi kunnioittaa toisiaan, ja mielestäni turvakaukalot pitäisi saada nopeasti joka paikkaan. Ne säästäisivät myös olkapäävammoilta.
 
Vaikka aivotärähdys oli Laaksolle jo kolmas puolen vuoden sisään, hän ei tunne pelatessaan pelkoa seuraavasta.
 
– Ei siitä mitään tulisi, jos pelkäisi liikaa. Koko ajan on tuntunut paremmalta, mutta ei pelikuntoa luistelutreeneillä saa. Ennen paluuta olin kaksi viikkoa joukkueen mukana keltainen paita päällä, eli minuun ei saanut ottaa kontaktia.
 
Laakso on iloinen, että hänellä aivotärähdyksen oireet menivät melko nopeasti ohitse. Kaikki eivät ole yhtä onnekkaita. Esimerkiksi Kerhon hyökkääjä Jesse Saarinen ei ole vieläkään pelikuntoinen yli kaksi kuukautta sitten saamansa aivotärähdyksen jäljiltä.
 
– Hän on käynyt silloin tällöin treenaamassa ja menee pienin askelin eteenpäin. Lääkärit ovat tarkkoja näiden asioiden kanssa, niin kuin pitääkin. Ennen kuin saa palata, tehdään monia testejä. Itsekin tuli käytyä tasapainotestit sun muut.
 
Kevääseen 2015
Laakson kausi on loukkaantumista lukuun ottamatta sujunut mukavasti. Vuonna 1990 syntynyt pakki siirtyi Kerhoon viime keväänä Bluesista, eikä päätöstä ole tarvinnut katua.
 
– Olen viihtynyt HPK:ssa hyvin, ja Hämeenlinna tuntuu kodilta. Olen vielä nuori, nämä ovat minulle tärkeitä kausia. Olen tehnyt paljon hommia ja kehittynyt taas jonkin verran. Petrattavaa kuitenkin on tasaisesti kaikessa. Minulla ei ole erityisen suuria vahvuuksia, mutta ei erityisiä heikkouksiakaan.
 
Sopimus Laakson ja Kerhon välillä jatkuu kevääseen 2015, mikä Laakson mukaan antaa mahdollisuuden suunnitella elämää pidemmälle ja kehittyä pitkäjänteisesti.
 
– Ei tarvitse joka kauden jälkeen miettiä, että mitäs nyt taas. Saa työrauhan ja rauhaa elämään muutenkin. Toivottavasti aika Kerhossa sujuu nousujohteisesti ja kehityn koko ajan. Jossakin vaiheessa uraa olisi kiva pelata myös ulkomailla.
 
Iloista jääkiekkoa
Laakso uskoo HPK:n yltävän tällä kaudella pitkälle. Joukkueesta löytyy hänen mielestään kaikki tarvittava. Reservissäkin on kovia pelimiehiä, jotka takaavat jatkuvan kilpailun pelipaikoista.
 
– Yhtään ei voi antaa löysää. Kopissa on eteenpäinvievä ilmapiiri, ja pyrimme kannustamaan toisiamme. Jos jollakin menee huonommin, häntä yritetään potkia persuksille. Mielestäni pelaamme parhaina päivinämme iloista jääkiekkoa.

Asiasanat

Mainos