Uutiset

Uudet tilat mahdollistavat mutkattoman yhteistyön

Hämeenlinnan seudun osuuspankki on avannut uuden yrityspalvelukeskuksen pääkonttorinsa neljänteen kerrokseen.

Remontin myötä aiemmin vuokralaisten käytössä olleet tilat ovat kokeneet perusteellisen muodonmuutoksen. Raatihuoneenkadun tiloihin on muuttanut yli 20 asiantuntijaa rakennuksen sisältä sekä OP-Pohjolan rahoitus- ja vakuutustoiminnoista Palokunnankadulta.

-Ainutlaatuiseksi tämän tekee saumaton yhteistyö yritysten rahoitus-, sijoitus- ja maksuliikenneasiantuntijoiden sekä Pohjolan vahinkovakuutus- ja rahoitusasiantuntijoiden kanssa, kehaisee pankinjohtaja Risto Salminen.

Yritysasiakkaille toimintojen kerääminen yhteen paikkaan merkitsee ennen kaikkea helppoa saatavuutta.

-Vastaavansuuruista yrityspalvelukeskusta ei ole muualla Kanta-Hämeessä. Meidän markkinaosuutemme on noin puolet seudun yritysasiakaskunnasta ja haluamme hoitaa yritysasiakkaiden asiat päätöksentekoa myöten täällä, Salminen kertoo.

Seinät suojaavat liikesalaisuuksia

Pankin lisätilan tarpeen taustalla on paitsi liiketoiminnan kasvu, myös työntekijämäärän lisääntyminen. Pääkonttorin katon työntekijöitä on kaikkiaan noin 130.

-Aikamme kituuttelimme ahtaissa tiloissa, mutta sitten neljäs kerros päätettiin ottaa omaan käyttöön, Risto Salminen taustoittaa.

Tilaa kerroksessa on noin 600 neliötä.

Paljon yritysasiakkaiden asioita kyetään hoitamaan puhelimiste, mutta esimerkiksi vakuutusasioista tai investoinneista puhuttaessa asiakas kohdataan aina myös kasvokkain.

Koska luottamuksellisuus on asiakkaille tärkeää, yrityspalvelukeskus ei ole avokonttori, vaan kerroksellinen erillisiä huoneita.

Paikallisuutta tiloissa korostavat paikallisten yritysten toiminnasta kertovat valokuvat sekä väliseinien lasipintoja himmentävät otteet Hämeenlinnan vuoden 1927 asemakaavasta.

Kakkoskerros työn alla

Kävelykatu Reskan varressa sijaitsevassa, vuonna 1956 valmistuneessa talossa ei ole aiemmin tehty teknistä saneerausta lukuun ottamatta katutason remonttia vuonna 1986.

Peruskorjauksen neliöhinta kohoaa päälle 2000 euron.

Neljännen kerroksen remontin yhteydessä on rakennettu muun muassa uudet sisäportaat ja hissikuilua on jatkettu.

Remontti jatkuu edelleen rakennuksen toisessa kerroksessa, johon remontoidaan tiloja varainhoidolle ja lakipalveluille.

Henkilöasiakkaiden palvelut on keskitetty pääkonttorin katutasoon.

Koska pääkonttorin eri palvelut ovat remontin myötä hieman vaihtaneet paikkaa, parhaiten oikeaan osoitteeseen löytää ilmoittautumalla heti pääoven sisäpuolelta löytyvässä infossa.

Uusitut tilat on suunnitellut rakennusarkkitehti Juha Laine arkkitehtitoimisto RCo Oy:stä ja pääurakoitsijana on toiminut Patria-Rakennus Oy. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic