Uutiset

Uudistuneen rallisarjan avauskisa ajetaan Rengossa

BMW-rallisarjassa puhaltavat uudet tuulet, kun pitkän historian omaava merkkisarja on saanut uuden vetäjän. Kuudesta osakilpailusta muodostuvan BMW Xtreme Rally -sarjan organisaattorina toimii jatkossa hämeenlinnalainen yrittäjä Juha Metsä-Mattila.

Rallisarjan kauden avauskilpailu kurvaillaan ensi viikon lauantaina Hämeenlinnan seudulla.

Vetäjän vaihtumisella haetaan sarjalle uutta nostetta. Sarjassa itsekin ajava uusi promoottori tietää hyvin, mitä BMW-kuljettajat toivovat omalta merkkiluokaltaan, ja mitä luokka tarjoaa yleisölle.

– BMW-rallisarja mahdollistaa rallin ajamisen varsin edullisesti. Katsojille takavetoiset autot tarjoavat puolestaan näyttäviä ajolinjoja, lupaa sarjassa itsekin jo pari kautta kilpaillut renkolainen.

Sarjan säännöt ovat pysyneet lähes ennallaan, mutta kilpailijoiden kannalta on merkittävää, että sarjassa jaetaan nyt tuntuvat palkinnot.

Yleiskilpailun voittaja palkitaan 1 000 euron ja A- sekä B-junioreiden voittajat 500 euron rengaslahjakorteilla. Lisäksi jokaisessa osakilpailussa arvotaan BMW-sarjaan ilmoittautuneiden kilpailijoiden kesken Lopen Auto ja Rengas LAR Oy:n lahjoittama Pirellin P7-kesärengassarja.

– BMW-rallisarjassa kilpailee varmuudella 14 autokuntaa, mutta eiköhän kilpailijamäärä kasva jo tällä kaudella, uskoo promoottori. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic