Uutiset

Uudistunut Sense tuotti 216 liikeideaa

Hämeen ja Lahden ammattikorkeakoulujen sekä Laurea-ammattikorkeakoulun yhteinen, opiskelijoille suunnattu Sense-liikeideakilpailu tuotti tänä vuonna yhteensä 216 liikeideaa. Ideoista valitaan uutuuden ja kiinnostavuden perusteella 30 välieräkilpailuun, joka pidetään 11.-12. huhtikuuta Hämeenlinnassa.

Välierä järjestetään 24 tuntia kestävänä leirinä, jonka viidessä työpajassa opiskelijatiimit tuotteistavat liikeideaansa ja kilpailevat lopuksi paremmuudesta. Välierän perusteella kymmenen parasta liikeideaa jatkaa loppukilpailuun, joka pidetään 20. huhtikuuta Helsingissä.

Uudistuneessa Sensessä keskiöön nostetaan idea ja idean esittäjien osaamispotentiaali.

-Idean arvioinnissa keskeisin arviointikriteeri on sen uutuus. Idean esittäjien osaamispotentiaalia ja uskoa ideaan pyritään arvioimaan välierätapahtuman työpajojoissa ja varsinaisessa kilpailussa. Välierän työpajoissa työstetään ideoiden liiketoimintamahdollisuuden kuvausta, idean myyntiä, toimeenpanoa, visualisointia ja esittämistä, sanoo tutkimuspäällikkö Vesa Tuomela Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Sense-liikeideakilpailua tukevat Hämeen uusyrityskeskus, AinaCom Oy, First Round Oy ja Tekesin AMK-TULI -ohjelma. (HäSa)

Menot