fbpx
Uutiset

Uudistus korostaa valtuutettujen asemaa

Janakkalassa on tämän vuoden aikana valmisteltu luottamushenkilöorganisaation uudistusta, jonka tavoitteena on vahvistaa valtuutettujen asemaa.

Tavoite näkyy muun muassa siinä, että jatkossa kunnanhallitukseen on tarkoitus valita vain valtuutettuja. Nykyisin ainoastaan kunnanhallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittava valtuutettujen joukosta.

Päätökset ennen budjettia

Janakkalan kunnanhallitus päätti maanantaina lähettää uuden organisaatiomallin lausuntokierrokselle lautakuntiin ja valtuustoryhmiin. Tavoitteena on, että kunnanvaltuusto vahvistaisi uuden organisaatiorakenteen lokakuun kokouksessaan.

– Aikataulu on melko tiukka siksi, että uusi organisaatio vaikuttaa talousarvion rakenteeseen. Siksi se täytyy olla selvillä ennen budjetin valmistumista, kertoo Janakkalan hallintojohtaja Liisa Puranen.

Alun perin uudesta organisaatiosta piti päättää jo syyskuun valtuustossa, mutta kunnanhallitus päätti myöhentää aikataulua kuukaudella lautakuntien kuulemista varten. Mallia esitellään valtuutetuille valtuustoseminaarissa 3. syyskuuta.

Jos uusi malli hyväksytään, lautakuntien määrä Janakkalassa vähenee, sillä tarkoitus on yhdistää sivistyspuolen kolme erillistä lautakuntaa yhdeksi. Lisäksi suunnitelmissa on yhdistää perusturvalautakunta ja sen erillinen terveysjaosto sekä järjestellä uudelleen teknisen puolen työnjakoa.

– Tavoitteena on lisätä lautakuntien päätösten painoarvoa. Sivistyspuolella pyritään lisäksi siihen, että toimialan sisäinen yhteistyö ja asioiden hallinta olisi vielä nykyistä sujuvampaa, kertoo kunnanjohtaja Anna-Mari Ahonen.

Hattulalta edustus lautakuntaan

Perusturvan alainen terveysjaosto on hoitanut Janakkalan ja Hattulan terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen asioita, ja siinä on myös hattulalaisten edustus.

Liisa Puranen kertoo, että uudessa mallissa Hattula voisi nimetä omat edustajansa suoraan Janakkalan perusturvalautakuntaan.

– Hattulaa koskevat asiat voidaan käsitellä aina kokousten aluksi ja sitten jatkaa pelkästään Janakkalaa koskevilla asioilla, hän sanoo.

Uutta organisaatiomallissa on myös se, että valtuustolle valittaisiin jatkossa puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa nykyisten kolmen varahenkilön sijaan

Luottamushenkilöorganisaation uudistaminen on kirjattu tavoitteeksi Janakkalan tämän vuoden talousarvioon. (HäSa)

Menot