fbpx
Uutiset

Uupumuksesta kärsivä Touko Aalto jättää vihreiden puheenjohtajuuden –puoluevaltuuskunta valitsee seuraajan

Aallon lyhyeksi jäänyttä puheenjohtajakautta leimasivat henkilökohtaiset kohut ja puolueen laskeva gallup-kannatus.
Touko Aalto jäi sairauslomalle 13. syyskuuta eikä enää palaa puolueen puheenjohtajaksi.

Kansanedustaja Touko Aalto ilmoitti keskiviikkona luopuvansa vihreiden puheenjohtajuudesta.

Puolueen sääntöjen mukaan puoluevaltuuskunta valitsee vihreille uuden puheenjohtajan. Se tapahtuu 3. marraskuuta Helsingissä.

Uusi puheenjohtaja hoitaa tehtävää ensi kesäkuussa järjestettävään puoluekokoukseen saakka.

 

Aalto on ollut uupumuksen takia sairauslomalla 13. syyskuuta lähtien. Sairauslomaa oli aiemmin jatkettu 16. marraskuuta saakka, ja se jatkuu tänään saadun tiedon mukaan vuoden loppuun.

Aalto kertoi keskiviikkona julkaisemassaan Facebook-viestissä sairastuneensa masennukseen vuosi sitten. Hän kiitti tuesta ja kannustuksesta mutta katsoi, ettei voi jatkaa enää puheenjohtajana.

– Tarvitsen lisää aikaa toipumiseeni. Vihreät puolestaan tarvitsee puheenjohtajan, joka voi johtaa puolueen kohti vaaleja tässä ja nyt, Aalto perusteli.

– Päätös ei ole helppo, mutta se on ainoa oikea. En pysty terveystilanteeni vuoksi palvelemaan joukkuettani. Sairastuin masennukseen vuosi sitten. Yritin kaikkeni, mutta sairaus eteni ja uupumus vei työkykyni.

Aalto lisäsi, että hän tulee olemaan toistaiseksi pois viestintäkanavista eikä anna kommentteja medialle. Hän lupasi avaavansa myöhemmin uupumuksen syitä ja suunnitelmaansa tulevaisuudelle.

 

Sairausloman aikana vihreiden puheenjohtajan tehtäviä on hoitanut varapuheenjohtaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo. Hän ei ole kansanedustaja, mutta on pärjännyt televisiokeskusteluissa hyvin ja onnistunut haastamaan ponnekkaasti jopa pääministeri Juha Sipilää (kesk.).

 

Jyväskyläläinen Aalto valittiin vihreiden puheenjohtajaksi kesällä 2017, kun siihen saakka puheenjohtaja toimineen Ville Niinistön oli puolueen sääntöjen mukaan jätettävä paikkansa.

Aallon puheenjohtajakautta leimasivat puheenjohtajaan liitetyt kohut ja puolueen laskeva gallup-kannatus. Aalto ehti puheenjohtajakautensa aikana erota puolisostaan ja lyödä hynttyyt yhteen seksipositiivisuuden sanansaattajana tunnetuksi tulleen puoluetoimiston työntekijän Iris Flinkkilän kanssa.

Tuoreimmat kohut syntyivät loppukesällä siitä, kun Aalto juhli paidatta tukholmalaisella homoklubilla ja näytti valokuvassa läiskivän toista miestä takapuoleen. Otsikoihin nousi samoihin aikoihin myös se, kun Aalto tuki laittomasti maassa olleen karkotusta lentokoneessa protestoinutta eduskuntaryhmän työntekijää.


EDIT: Täydennetty Aallon Facebook-kommenteilla

 

Menot