Uutiset

Uusi Citymarket avataan kuukauden kuluttua

Tavaratalon johtaja Kaarlo Purhonen kulkee hämärässä liiketilassa ja levittelee käsiään. Hän demonstroi, kuinka suuret ostoskärryt hypermarketin tulevilla käytävillä mahtuvat kulkemaan.

Vanhasta Anttilasta ei ole seinien sisäpuolella jäljellä enää vilaustakaan. Kiinteistö on uusittu lattiasta kattoon, väliseiniä purettu ja koko liiketila myllerretty ihan uuteen järjestykseen.

-Asiakkaat eivät tunnista tätä paikkaa, kun he tulevat tuosta sisään, Purhonen hymyilee pääovien edessä.

Ovet avataan kuukauden kuluttua, syyskuun ensimmäisenä päivänä. Silloin rakennuksen kyljessä lukee Citymarket Hämeensaari.


Pitkä palvelutiski

Minkälainen Citymarketista sitten tulee? Prikulleen samanlainen kuin Tiiriössäkin, sanoo Kaarlo Purhonen.

-Ennen vanhaan tavaratalot olivat johtajansa näköisiä, mutta nykyään konseptin näköisiä. Toki valikoimat silti vaihtelevat talokohtaisesti, Purhonen selittää.

Hänen mukaansa Hämeensaaren tapauksessa leimallista on kunnollinen elintarvikeosasto, jossa on 30 metriä pitkä palvelutiski.

-Sitä on kaivattu kaupungin keskustaan, jossa asuu paljon yksi- ja kaksihenkisiä kotitalouksia. Myös luomutuotevalikoima on suuri, sillä se on kauppias Juha Ketolalle oikein sydämen asia, Purhonen sanoo.


”Ei kassajonoja”

Uusi Citymarket työllistää lähes puolet enemmän henkilöstöä kuin vanha Anttila ja K-Supermarket yhteensä. Citymarketin 73 hengen työntekijämäärästä 35 on uusia työntekijöitä.

Uusi henkilöstö on sijoitettu lähinnä elintarvikepuolelle sekä 14-linjaiselle kassaosastolle. Purhonen lupaakin, ettei uudessa hypermarketissa tulla näkemään pitkiä kassajonoja.

-Minut saa tulla hirttämään, jos jonossa on kerrallaan enemmän kuin viisi henkilöä, Purhonen naurahtaa.


Maata jouduttiin vaihtamaan

Purhosen mukaan tavaratalo kaipaa perusteellista remonttia noin 15 vuoden välein. Hämeensaaren Anttila on uudistettu viimeksi vuonna 1993.

Tavaratalo sulki ovensa tämän vuoden helmikuussa. Kevään korvilla alkaneet rakennustyöt ovat sujuneet aikataulussaan ja ilman suurempia yllätyksiä.

-Tavaran vastaanoton kohdalta jouduimme vaihtamaan paikallisesti maata parin metrin verran, mutta muuten kaikki on mennyt suunnitellusti, Purhonen sanoo.

Viimeisen kuukauden aikana jäljellä on enää viimeistelyvaihe sisustus- ja sähkötöineen.


Katteen työt alkavat pian

Kesko päätti uudistaa Hämeensaaren Anttilan Citymarketiksi, kun se lähti mukaan moottoritien katteelle. Kesko rakentaa katteelle, kivenheiton päähän tulevasta Citymarketista, kaksikerroksisen Anttila-tavaratalon.

-Hämeenlinnan keskusta muuttuu, mikä on todella hyvä asia. Tämä on siihen ensimmäinen askel, joka toivottavasti jo tuo lisää elinvoimaa keskustan erikoiskauppiaille, kaupunkikeskustayhdistyksen varapuheenjohtajanakin toimiva Purhonen sanoo.

Purhosen tietojen mukaan YIT aloittaa katteen siltojen ja tunnelin teon samoihin aikoihin, kun Citymarket avaa ovensa. Moottoritien katteen pitäisi valmistua syksyllä 2014. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic