fbpx
Uutiset

Uusi huvimaja valmistui sopivasti juhlapäiväksi

Janakkalan vammaistyön keskus sai pihapiiriinsä entistä suuremman huvimajan. Se ehti juuri ja juuri valmistua ennen keskiviikkoista vammaistyön kesäjuhlaa.

– Vielä tiistai-iltana teimme töitä iltakahdeksaan asti, kertoi Lions Club Janakkalan puheenjohtaja Aaro Sjöroos.

Pitkä yhteistyö takana

Janakkalan leijonaklubi on jo 34 vuoden ajan eli historiansa alusta asti tehnyt yhteistyötä kunnan vammaistyön kanssa. Klubi on lahjoittanut muun muassa leluja ja televisioita sekä remontoinut vammaisen asunnon.

Alun perin oli tarkoitus uudistaa ja laajentaa vanhaa huvimajaa, mutta suunnitelmat menivät uusiksi.

– Vanhan pohjalta ei olisi enää saanut yhtenäistä kokonaisuutta. Vanha katos siirrettiin hiekkalaatikon katokseksi, Sjöroos selvitti.

Talkooväki suunnitteli yhdessä uuden huvimajan, pääsuunnittelijana toimi arkkitehti Sten Boström. Huvimaja sopii ympäristöönsä hyvin, sillä sen kattokaltevuus on sama kuin keskuksen muillakin rakennuksilla.

Leijonaveljet tekivät huvimajan talkoilla – työtunteja kertyi lopulta lähes 200. Toukokuun alussa aloitettiin, ja paikalla oli parhaimmillaan 11–12 miestä kerralla.

Muonittajina toimivat vammaistyön väki sekä leijonaklubin naiset eli LC Janakkalan Idat.

– Emme olisi pystyneet toteuttamaan huvimajaa ilman lahjoitusta, korosti Janakkalan kunnan vammaistyön johtaja Riitta Bastman.

Piha saanut muutakin uutta

Vammaistyön keskus sijaitsee Tapailan terveyskeskuskorttelin naapurissa Turengissa. Se käsittää asumisyksiköt Mäntykodin ja Honkakodin sekä Kataja-nimisen päivätoimintayksikön.

Keskus on saanut pihapiiriinsä muutakin uutta: pihakeinut, jotka nekin saatiin lahjoituksina, sekä keinut ja hiekkalaatikon lapsia varten.

– Pihaan on tullut uusia leikkivälineitä, koska vammaisten lasten aamu- ja iltapäivähoito alkoi täällä vuosi sitten, Bastman kertoi.

Lausuntaa ja torvisoittoa

Huvimajaa ymp��röi vielä alkuiltapäivästä komea punainen ruusukenauha. Kunnanjohtaja Anna-Mari Ahonen avasi nauhan myöhemmin iltapäivällä vammaistyön perinteisessä kesäjuhlassa.

Ohjelmassa oli muun muassa Panssarisoittokunnan soitantaa. Vammaistyön päivätoiminnassa mukana oleva Anna Levänen esitti V. A. Koskenniemen runon. (HäSa)

Menot