Uutiset

Uusi hypermarket on viimeistelyä vaille valmis

Hämeenlinnan uusin hypermarket, K-citymarket Hämeensaari avaa ovensa Hämeenlinnan keskustassa torstaina. Tavaratalojohtaja K aarlo Purhonen uskoo Keskon käynnistävän uuden kehittymisen ajan Hämeenlinnan keskustassa.

-Uuden Citymarketin tulo mahdollistaa muidenkin alueen toimijoiden kehittymisen. Uusi kaupallisestikin vilkas Hämeenlinnan keskusta on valmis vuonna 2015, kun moottoritien päälle rakennettava Hämeenlinna-keskus valmistuu.

Kaupan pinta-ala on noin 8 000 neliömetriä. Purhosen mukaan kiinteistön perusteellisessa remontissa yksi painopiste oli asioinnin sujuvuus ja helppous. Aiemmin kiinteistössä toimi Anttilan tavaratalo. Kiinteistön koko pinta-ala on 10 000 neliömetriä.

Ruokapuolen kivijalkoja ovat noin 20 000 tuotteen valikoima sekä 30 metriä pitkä palvelutiski.

-Palvelutiskistä löytyvät lihat, kalat, salaattibaari, patonkibaari, erikoisjuustot ja kotikeittiön valmiit lounaat. Tuoretta leipää paistetaan joka päivä, sanoo kauppias Juha Ketola.

Lähiruokaa ja luomutuotteita

Tarjolla on myös lähiruokaa pientiloilta, luomutuotteita sekä Reilun kaupan tuotteita.

Kauppias Juha Ketola (vas.) ja tavaratalojohtaja Kaarlo Purhonen olivat tiistaina yhtä hymyä esitellessään uutta hypermarkettia mediaväelle.

-Valikoimastamme löytyy esimerkiksi runsaasti paikallisten pienleipomoiden tuotteita, Superfood-tuotteita ja suomalaisten pienpanimoiden erikoisoluita. Kauppiaan johtamassa kaupassa valikoiman runsaus on mahdollista, Ketola kertoo.

K-citymarketeissa elintarvikekaupasta vastaa K-kauppiasyrittäjä ja käyttötavarakaupasta Keskon tytäryhtiö K-citymarket Oy tavaratalojohtajan johdolla. Asiakkaille K-citymarket on yhtenäinen kokonaisuus.

Uusi hypermarket työllistää noin 75 henkilöä, joista uusia työntekijöitä on 48. Kassoja on 14. Myymälävarkaat pitää loitolla yli 60 tallentavaa kameraa.

Tarjolla ovat myös Veikkauksen ja RAY:n pelit sekä jatkossa myös Toto. Samassa rakennuksessa toimii myös Alko ja luontaistuotekauppa Cityvital.

Ympäristöasiat kunnossa

Uuden Citymarketin rakentamisessa on noudatettu uusinta, energiaa säästävää rakennustekniikkaa. Kaupan kylmälaitteiden lauhdelämpö käytetään kiinteistön lämmittämiseen ja kaupan mainoskyltit valaistaan energiaa säästävillä led-lampuilla. Jätteiden hyötykäyttöä tehostetaan niin, ettei kaatopaikkajätettä synny lähes lainkaan. Purhosen mukaan kestävää kehitystä tukee myös se, että kauppa rakennettiin jo olemassa olevaan kiinteistöön.

Parkkipaikkoja on 460. Pysäköintialue on kunnallisen pysäköintivalvonnan piirissä. Pysäköintiin tulee kahden tunnin aikarajoitus.

K-citymarket Hämeensaaren avajaisia vietetään torstaina kello 9 alkaen. Avauksen suorittavat kaupunginjohtaja Tapani Hellsten ja Ruokakeskon toimitusjohtaja Terho Kalliokoski. (HäSa)