Uutiset

Uusi jääkiekon …junioriseura …Hämeenlinnaan

Hauhon Sisun jääkiekkojaosto on siirtänyt juniorijääkiekkotoimintansa uuden seuran nimiin. Sisu Hockey Hämeenlinna ry on perustettu jatkamaan HauSin jääkiekkotoimintaa.

Perinteikäs ja ensi keväänä 70 vuotta täyttävä Hauhon Sisu on usean urheilulajin seura. Jääkiekkotoiminta sen nimissä alkoi jo 1980-luvulla Hauholla ulkojäillä. Pikku hiljaa toiminta kasvoi ja siirtyi Hämeenlinnaan jäähalleihin. Tämän kauden päättyessä HauSissa jääkiekkoilee kahdeksan juniorijoukkuetta. Viisi joukkuetta pelaa Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa. Pelaajat ovat pääosin Hämeenlinnasta, hauholaisia on edelleen paljon mukana.

HauSin jääkiekkotoiminnan tarkoituksena on aina ollut harrastusjääkiekon tarjoaminen mahdollisimman monelle. Lapsilähtöisestä toiminnasta HauSi on saanut kaikkien lajien yhteisen laatupalkinnon eli Nuori Suomi -sinetin. Valo ry on siirtänyt HauSin jääkiekkojaoston sinetin uudelle seuralle, koska jaoston junioritoiminta jatkuu Sisun nimen alla.

– HauSi on antanut hyvän perustan myös siirtyä juniorikilpajääkiekkoiluun. Jääkiekkojaosto sai syksyllä 2014 ensimmäistä kertaa Suomen Jääkiekkoliiton kasvattajakorvausta, koska HPK:n naisissa pelaava HauSissa uransa aloittanut Anniina Kaitala edusti Suomea tyttöjen jääkiekkomaajoukkueessa viime keväänä, kertoo Sisu Hockey Hämeenlinnan puheenjohtaja Outi Pohjanvirta.

Hänen mukaansa oman ry:n perustaminen tuo seuralle uusia kehittämisen mahdollisuuksia.

– Hallinnollinen työ helpottuu, koska jääkiekkoseuran toimintavuosi ei ole yhtenäinen kalenterivuoden kanssa. Sisun tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa. Sisulaiset tekevät jo nyt paljon yhteistyötä HPK:n juniorijääkiekon kanssa. Tavoitteena on lisätä yhteistyötä ja solmia seurayhteistyösopimus ensi kaudelle, Pohjanvirta selvittää. (HäSa)

Asiasanat