Uutiset

Uusi kalastusalue järjestäytyi

Hämeenlinnan, Hattulan ja Pääjärven kalastusalueet yhdistyivät vuoden vaihteessa Hämeenlinnan kalastusalueeksi. Uuden kalastusalueen järjestäytymiskokous oli koolla Hämeenlinnassa keskiviikkona.

-Yhdistäminen ei vaikuta vanhoihin käytäntöihin. Osakaskunnat, kalastusyhdistykset ja kalastusseurat myyvät edelleen omille vesialueilleen lupia. Vanhan Hämeenlinnan kalastusalueen reittilupa pysyy entisellään, sanoo kalatalousneuvoja Petri Mäkinen Hämeen kalatalouskeskuksesta.

Uuden kalastusalueen kokonaispinta-ala vesialueiden osalta on noin 16 500 hehtaaria. Sen vedet sijaitsevat Hämeenlinnassa, Hattulassa, Hausjärvellä, Hämeenkoskella, Janakkalassa, Kärkölässä ja Tammelassa.

Mäkisen mukaan yhdistämisen seurauksena muodostui entistä toimintakykyisempi kalastusalue. Hallinnon keskittämisellä saadaan kustannussäästöjä ja voidaan toteuttaa suurempia kalataloudellisia edistämistoimenpiteitä.

Uuden kalastusalueen tulevaisuuden suunnitelmissa otetaan huomioon pienemmätkin alueen järvet. Osakaskunnat voivat hakea omiin kalatalouden edistämistoimiin tukea kalastusalueelta vapaamuotoisella hakemuksella tai esittää asian kalastusalueen varsinaisessa kokouksessa. (HäSa)

Mainos