Uutiset

Uusi kaupunginjohtaja Kenakkala kaupunkilaisten tentattavana

Hämeenlinnan kaupunginjohtajana lokakuun alussa aloittava Timo Kenakkala on heti tuoreeltaan kaupunkilaisten tentattavana Pimeän kaupan illan kansalaistapaamisessa perjantaina 4. lokakuuta.
Kenakkala ja luottamushenkilöjohtoon kuuluvat kunnallispoliitikot ovat tavattavissa palveluspiste Kastellissa kello 18 alkaen. Kastellissa on esillä myös pysäköinti- ja liikennesuunnitelmat videoilla höystettynä.
 
Pimeän kaupan ilta vilkastuttaa syksyn harmautta muutenkin, sillä keskustan alueen liikkeet ovat avoinna pääsääntöisesti kello 22:een, osa voi sulkea ovensa hieman aiemmin.
 
Lisäksi kävelykatu Reskan länsipäässä voi osallistua tanssin SE-yritykseen. Ideana on, iltaliikkujille opetetaan muutamassa minuutissa askelmerkeiltään yksinkertainen tanssi. Heti perään mahdollisimman suuri tanssijaryhmä tanssii opetetun kappaleen. SE-tulos on tällä hetkellä Doodsonien nimissä, jotka saivat opetettu tanssin kauppakeskuksessa muutamille kymmenille pareille. Osallistujamäärä ratkaisee ennätyksen kohtalon.
 
– Pimeän kaupan illat vetivät viime syksynä ja talvena kaupunkilaisia kiitettävästi liikkeelle. Samaan uskomme nytkin, kun keskustan yrityksistä yhä useampi pitää ovensa auki iltamyöhään, Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier sanoo.
 
– Useat eritykset virittävät illaksi erikoistarjouksia, joita ei muuten ole tarjolla, Hagemeier tietää.
 
Uutta on Keskustalon kauppapihan oma tapahtuma. Kauppakeskus Linnassa esiintyy puolestaan ilmapallotaikuri.