fbpx
Uutiset

Uusi kausi, uudet kuviot

HPK:n joukkue on valmiina viikonvaihteessa käynnistyvään A-nuorten SM-liigaan. Kerhon osalta sarjakausi pyörähtää käyntiin lauantain vierasottelulla jyväskyläläistä JYPiä vastaan.

Ensimmäisen kotiottelunsa HPK pelaa sunnuntaina kello 16 Ritariareenassa. Joukkue kohtaa tuolloin Tapparan.

Kerho päätti viime kevään hopeajuhliin ja samalla päättyi päävalmentaja Olli Salon neljän kauden mittainen menestyksekäs valmennuspesti A-nuorten peräsimessä. Tällä kaudella joukkueen päävalmentajana on Matti Tiilikainen, joka toimi aiemmin kahden kauden ajan Kerhon kakkosvalmentajana.

Koko lailla uusiksi on mennyt myös HPK:n kokoonpano. Tiilikaiselle tilanne ei kuitenkaan tullut yllätyksenä.

– Näinhän sen pitääkin aina mennä. Vanhat vastuunkantajat ovat siirtyneet isompiin ympyröihin ja nyt on taas tilaa nuoremmille pelimiehille. A-nuorten liigajoukkue on onnistunut työssään, jos kaverit pääsevät näyttämään taitojaan miesten liigakaukaloihin, Tiilikainen muistuttaa.

Tiilikainen kuvailee joukkuettaan työteliääksi remmiksi, joka haluaa pelata vauhdikasta jääkiekkoa.

– Se on myös raikas ja pelirohkea porukka. Ainakin harjoituskauden perusteella pelien pitäisi sujua hyvin. Kahdeksasta treenimatsistakin voitimme viisi, Tiilikainen sanoo.

A-nuorten liigassa on tällä kaudella 17 joukkuetta (KooKoo ja K-Vantaa uusia joukkueita, Jokipojat putosi Mestikseen). HPK:lla on urakoitavanaan 50 runkosarjan ottelua maaliskuuhun saakka jatkuvassa runkosarjassa.

– Tällä kaudella ottelut pelataan pääsääntöisesti viikonloppuisin. Se on ihan hyvä uudistus, sillä nyt saamme ehjiä treeniviikkoja, ja koulussa ja töissä käyvät kaveritkin pysyvät menossa mukana paremmin. Joukkueen pitää nimittäin kasvaa ja parantaa peliään tavoitteenaan kevään pudotuspelit, Tiilikainen pohtii.

HPK:n junnujoukkueista ensimmäisenä SM-sarjakautensa aloittavat B-nuoret. Alkusarjan ensimmäisen ottelunsa joukkue pelaa jo perjantaina kotijäillään vastustajanaan HIFK.

Kerholle aikainen startti kauteen sopii kuitenkin hyvin. Vuosina 1999–1998 syntyneiden joukkue on ennättänyt pelata kahdeksan harjoituspeliä.

– Joukkueen tavoitteena on yltää alkusarjassa kympin sakkiin ja jatkaa joulun jälkeen pelejä ylemmässä loppusarjassa. Meillä on ihan hyvä reilun parinkymmenen pelaajan nippu, joka haluaa menestyä nimenomaan joukkueena, kuvailee Kerhon vastuuvalmentaja Harri Kuukasjärvi.

Myös HPK:n nuorempien B-junioreiden kauden avaus lähestyy. Matti Ruuskan valmentama joukkue pelaa SM-alkusarjan ensimmäisen ottelunsa kotikaukalossaan ensi viikon perjantaina, jolloin joukkue kohtaa Ilveksen.

HPK on menestynyt hyvin B2-nuorten SM-sarjassa. Viimevuotinen miehistö sai kaulaansa hopeamitalit.

– Meillä on tänäkin vuonna tasapainoinen joukkue, jonka menestymisen ratkaisee tietenkin työnteko kauden aikana. Porukassa on nyt 1999-ikäluokan junnuja, jotka pelasivat viime talvena C-nuorten joukkueessa, kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Matti Ruuska.

Myös Ruuskan joukkueen syyskausi vierähtää SM-alkusarjassa.

– Joukkue asettaa tavoitteensa, mutta ensimmäinen porras meilläkin on yltää ensi vuoden puolella alkavaan SM-sarjaan, Ruuska suunnittelee.

HPK:n C-nuorten SM-sarjajoukkue aloittaa kautensa viime vuoden tapaan karsintasarjan peleillä. Joukkueen kausi käynnistyy syyskuun 19. päivänä kotiottelulla TPS:n akatemiajoukkuetta vastaan.

– Ensimmäinen etappi meillä on yltää kuuden joukkueen karsintalohkosta SM-alkusarjaan. Joukkueella on takanaan hyvin sujunut harjoituskausi peleineen. Olemme tehneet kovasti hommia pelinopeuden lisäämiseksi ja myös onnistuneet siinä aika hyvin, kertoo Kerhon C-junnuja tällä kaudella luotsaava Antti Heiskanen. HäSa

Asiasanat

Menot