fbpx
Uutiset

Uusi keksintö opettaa kissat pöntölle istumaan

Kotitalouksien vessajonot ovat pian entistäkin pitempiä. Pian jonossa ovat isien, äitien ja lapsien lisäksi myös perheen kissat. Australialainen nainen on nimittäin keksinyt monivaiheisen levysysteemin, jonka avulla kissat oppivat tekemään asiansa siihen samaan pönttöön kuin ihmisetkin.

Jo Lapidge sai idean Litter-Kwitteriinsä opetettuaan burmankissalleen Doogalille pyttyistumista.

– Doogal on pari kertaa molskahtanut veteen, mutta ei suinkaan
vahingossa, vaan alettuaan leikkiä pönttövedellä, keksijä Lapidge kertoo.

Ensimmäinen levy asetetaan vain pöntön viereen. Siinä viihtyessään nelijalkainen viiksiveijari oppii tottumaan wc:n miljööseen ja tuoksuihin. Levy numero kaksi, jossa on pieni reikä, asetetaankin sitten jo wc-istuimen päälle. Kuten myös levy numero kolme, jossa on suurempi reikä. Näin kissa tottuu siihen ajatukseen, että se itse asiassa istuu vesialtaan päällä.

– Doogalin opettaminen pytylle kesti kahdeksan viikkoa, Jo Lapidge kehuu keksintöään ja omia taitojaan pedagogina.
Jo Lapidge ei kerro, aikoko hän opettaa Doogalille myös pöntön huuhtelutekniikan salaisuudet.

STT

Paris Hilton on kuumempi kuin Vincent Price

Seurapiirihyeenatar, superjulkkis ja miljoonaperijätär Paris Hilton osaa nykyisin kohottaa profiiliaan myös valkokankaalla. Tai ainakin yrittää moista omista valkokangassuorituksistaan antamillaan lausunnoilla.

Paris Hiltonilla on rooli piakkoin ensi-iltansa saavassa elokuvassa Vahakabinetti. Kyseessä on uusi versio vuoden 1953 kauhuelokuvasta, jossa esiintyi muun muassa kauhuelokuvien klassikkonäyttelijä Vincent Price.

– Meidän versiomme on paljon parempi kuin alkuperäinen, koska eihän Vincent Price ole ollenkaan niin kuumaa kamaa kuin minä ja Elisha Cuthbert, Hilton vähemmän vaatimattomasti luonnehti New York Postille antamassaan haastattelussa.

STT

Tietokone-ekspertti siirtyi kakkakepposiin

Tietokonealalla työskennelleellä amerikkalaisella Steve Rellesillä ei mennyt sormi suuhun, vaikka työpaikka lähtikin alta kohti työnantajalle halvempaa Intiaa.

Relles keksi nopeasti uuden liikeidean. Tai ainakin sai sellaisen kaveriltaan. Hän ryhtyi yrittäjäksi, jonka toimenkuvana on kerätä koirien ulosteet pois ihmisten takapihoilta.

– Vanhempani maksoivat minulle ylipistokoulutuksen matematiikassa, mutta nyt keräilen koirien kakkoja, sanoo 42-vuotias Relles, jonka perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta, mutta ilmeisesti ei koiraa.

– Pystyn siivoamaan tunnin aikana neljä tai viisi pihaa, kunhan ne vain sijaitsevat riittävän lähellä toisiaan, Relles lisää ripaus ylpeyttä äänessään.

Rellesillä on nyt sata asiakasta, jotka maksavat kymmenen dollaria (hieman alle 8 euroa) Rellesin kertakäynnistä. Relles saapuu asiakkaiden luo lapionsa ja muovipussinsa kanssa kerran viikossa.

Kolme vuotta sitten yrittäjyyden syövereihin heittäytyneellä Rellesillä on alalla jo kilpailijoitakin. Rellesin Delmar Dog Butler joutuu kilpailemaan asiakkaiden sieluista ja samalla vähän rahoistakin Scoopy Do -yhtiön kanssa.

Mutta ei syytä huoleen, sillä kysyntääkin riittää.
Amerikkalaisilla on 63 miljoonaa koiraa, joista jokainen tekee keskimäärin 23 lastia viikossa. Näin amerikkalaiskoirien viikoittainen läjäsaldo kohoaa lähes 1,5 miljardiin kasan korkeuteen. Vuoden mittaan rusehtavia läjiä syntyykin jo sitten 75 miljardia kappaletta.

Relles määrittelee keskivertoasiakkaansa naiseksi, jolla ei ole joko aikaa tai halua korjata itse lemmikkinsä ulosteita pois pihanurmikolta.

– Suosikkirotuni on bernhardinkoira. Ne tekevät selkeitä ja isoja kasoja, jotka on helppo löytää, Relles kehuu.

Joku voisi luulla, että Steve Relles on katkeroitunut nykyisessä työssään. Hieno työ tietokonealalla kun on vaihtunut yhteiskunnallisesti huomattavasti vähemmän arvostettuun koirien ulosteiden keräämiseen.

– Kyllä tämä aina tietokonehommat voittaa. Tämä työ on sentään vaihtelevaa ja tässä saa samalla olla ulkoilmassakin, Relles sanoo.

STT, Reuters

Menot