Uutiset

Uusi luku alkaa lauantaina

Torstaina onnen kukkuloilla, lauantaina taas jäällä sata lasissa.

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkue varmisti vasta viime tipassa, että se pelaa tämän kauden jääkiekkoliigan pudotuspelejä. Kerho pelaa seuravaaksi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Helsingin Jokereita vastaan ja panoksena on paikka puolivälieräsarjaan Oulun Kärppiä vastaan.

– Jokerit on pirun kova joukkue. On hienoa päästä pelaamaan sitä vastaan nimenomaan playoffeja. Jokerit pelaa viimeistä kauttaan SM-liigassa, joten meidän jokainen pelaajamme ja valmentajat syttyvät pudotuspelitunnelmaan, kertoo HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Kerho pääsi pelaamaan runkosarjan viimeiset kahdeksan ottelua rennosti, koska juuri kukaan ei enää uskonut sen nousuun. Lauantaina tilanne on jo eri. HPK:ta mainostetaan ansaitusti kevään kuumimmaksi joukkueeksi. Arvonen ei kuitenkaan usko, että pelaamisen rentous katoaa mihinkään, vaikka panos on taas astetta kovempi.

– Torstain pelin jälkeen ja perjantaina aamulla, kun joukkue otettiin kasaan, oli aistittavissa sama hyvä ja rento fiilis, päävalmentaja paljastaa.

Historia unohdetaan

Jokereiden joukkueesta Arvonen löytää paljon hyvää.

– Jokereilla on hirmuinen määrä yksilötaitoa. Meidän pitää pystyä pelaamaan kärsivällisesti.

HPK ei ole perinteisesti viihtynyt Helsingin areenassa, mutta Arvonen ei historiatilastoille paljoa perusta.

– Näissä peleissä historialla ei ole mitään merkitystä. Se on tällä hetkellä yksi peli ja yksi jäähalli muiden joukossa. Ei muuta kuin tulta päin.

Nuoret nousivat esiin

Arvosen mielestä HPK:n nousun taustalla ovat henkiset asiat.

– Asetimme olympiatauolla tavoitteen, että menemme pelin kerrallaan kohti unelmaa. Tiesimme, ettei se ole omissa käsissä, mutta uskoimme siihen, että muutkin pystyvät jeesaamaan. Hienointa tässä on mielestäni se, kuinka nuoret pelaajamme ovat nostaneet tasoaan ja pystyneet ratkomaan pelejä. Muutenkin olemme pelanneet hyvää lätkää – puolustaneet erinomaisesti ja hyökänneet tehokkaasti, Arvonen sanoo.

Päävalmentajan luotto pudotuspeleihin pääsemisestä ei huvennut missään vaiheessa.

– Uskoin siihen koko ajan. Yllätyksenä ja sattumana tämä ei tullut. Joukkueessa on hyvä potentiaali, kunhan vain saamme palaset loksahtamaan kohdalleen. Nyt ne loksahtivat oikeaan aikaan.

Kerhon nousu alkoi samaan aikaan, kun Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen siirtyivät Ruotsiin. Matkan varrella rivistä on poistunut lisäksi loukkaantunut kanadalaispuolustaja Craig Schira ja tärkeä runkohyökkääjä Joonas Vihkokin oli vammojen takia joitain otteluita sivussa. Silti juna puksutti vääjäämättä kohti onnellista päätepysäkkiä. Arvonen näkee syyksi juuri nuorten pelaajien esiinnousun. Tarjolla oli mahdollisuus, jonka he käyttivät.

– Tietysti myös kokenut kaarti oli isossa roolissa. He ovat näyttäneet esimerkkiä, ja nuoretkin ovat uskaltaneet pelata, Arvonen muistuttaa.

Moni on jo ehtinyt verrata HPK:ta viime kevään mestarijoukkueeseen Porin Ässiin. Myös Ässät oli runkosarjassa vaikeuksissa, myi ykkössentterinsä ja aloitti lopulta nousun.

– Tarinoissa näkyy aika paljon yhtäläisyyksiä. Toivottavasti menemme samalla tavalla päätyyn asti, päävalmentaja hymyilee. (HäSa)

Asiasanat