Uutiset

Uusi mies tutussa kaukalossa

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkue esittelee uuden pelaajansa Heikki Liedeksen keskiviikon ottelussa SaiPaa vastaan. KalPasta siirtynyt laitahyökkääjä aloittaa uransa Kerhossa Toni Jalon johtamassa ketjussa, jonka toisella laidalla painelee Eetu-Ville Arkiomaa.

Liedes, 21, on pelannut tällä kaudella jo yhden ottelun Ritariareenassa. Alkukauden ainoan liigaottelunsa hän urakoi tosin KalPan paidassa.

Kerhoon Liedes siirtyi mielellään KalPassa vietetyn reilun kauden mittaisen vaisun jakson jälkeen.

– Kyllä minulla on nyt kova halu näyttää osaamistani, varsinkin loukkaantumisten sävyttämien KalPa-kausien jälkeen. Toivon tuovani Kerhoon luisteluvoimaa ja fyysisyyttä, Liedes pohtii.

Liedekselle Ritariareena on tuttu jo juniorivuosilta. HPK:n juniorityön kasvatti nimittäin pelasi seurassa vielä A-juniorina ennen Yhdysvaltojen USHL-sarjaan lähtöään. Liigajoukkueenkin menoon hän ennätti tutustua harjoitusringissä.

Liedestä ei huimaa hypätä suoraan Kerhon pelaavaan kokoonpanoon. Uuteen miehistöönsä hän oli ennättänyt tutustua jo tiistain harjoituksissa.

– Hyviä äijiähän siellä kopissa oli. Ja suurin osa on tuttujakin jo junnuvuosilta. Joukkueen menossa paistaa myös hyvä tekemisen meininki, Liedes kuvailee.

SaiPa on hyvä mittari

HPK seilaa juuri tällä hetkellä Liigassa mukavassa myötätuulessa. Joukkue on kirinyt neljän voiton putkellaan sarjataulukossa jo neljänneksi. Kaatamalla SaiPan sijoitus paransi taas pykälällä.

Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen muistuttaa, että edessä on kuitenkin jälleen kova iltapuhde.

– SaiPa on kova ja työteliäs joukkue, jolla on myös hyvät ulkomaanavut (muun muassa David Mcintery, Dave Spina, Brian Salcido ja HPK:ssakin pelannut Johan Larsson). Koko alkava viikko on meille hyvä mittari, sillä vaihteeksi on edessä kolmen ottelun satsi, Arvonen sanoo.

Kerho saa täydennystä SaiPa-otteluun myös puolustuslinjoilleen. Sairastuvalta palaava Jyri Niemi on kokoonpanossa seitsemäntenä pakkina.

– Pakeista Antti Bruun ja hyökkääjistä Otto Paajasen ja Saku Salmisen eivät sen sijaan ole vielä mukana. Heidän kanssaan menemme nyt päivän kerrallaan, Arvonen sanoo.

HPK:n ja SaiPan välinen liigaottelu alkaa keskiviikkona Ritariareenassa kello 18.30. (HäSa)

Asiasanat