fbpx
Uutiset

Uusi päivä, uusi ilme

Ei voi jääkiekkojoukkue omaa peli-ilmettään muuttaa enempää yhdessä yössä kuin HPK teki.

Perjantaina velttoillut HPK oli lauantaina täynnä tulta ja tappuraa. Perjantaina se hävisi alistuneesti HIFK:lle 6–0, mutta voitti saman HIFK:n lauantaina kotihallissa 1–0.

Ei Kerho vieläkään kovasti saa kehuja viimeistelytaidostaan, mutta tällä kertaa yksi maali riitti kolmeen sarjapisteeseen. Sen maalin teki HPK:n kultakypärä Juha Kiilholma toisessa erässä ylivoimalla. Jesse Saarinen ja Tuomas Vänttinen petasivat Kiilholmalle tekopaikan.

Sekä HPK:lla että HIFK:lla oli lauantaina paikkansa ja mahdollisuutensa. 18-vuotiaat maalivahdit Juuse Saros (HPK) ja Ville Husso (HIFK) olivat kuitenkin loistavia.

Pasi Arvonen sai päävalmentajana ensimmäisen Liigan kotivoiton lauantaina. Ensimmäistä liigavoittoaan “Pantse” sai tuulettaa tasan viikko aikaisemmin Turussa.

Arvosen tähänastisissa voittopeleissä on yksi yhteinen nimittäjä: Juuse Saroksen liigauran ensimmäinen ja toinen nollapeli.

– Ihan mukava peli. Vetoja tuli tasaisesti. Puolustus taisteli edessä mainiosti, eikä minun tarvinnut ihmepelastuksia tehdä. Joukkue edessäni blokkasi vetoja uhrautuvaisesti, Saros kiitti kenttäpelaajia.

Hän tuli Helsingissä peliin, kun HIFK johti 3–0.

– Nyt meiltä löytyi asennetta eri tavalla. Uudelta pöydältä lähdettiin tähän toiseen HIFK-peliin, Saros selvitti.

Toisessa kenttäpäädyssä Ville Husso piti huolen puolestaan siitä, ettei Kerho päässyt tekemään kuin yhden maalin – tilanteita nimittäin riitti etenkin toisessa ja myös kolmannessa erässä.

Perjantaina Kerhon nollannut Husso on saman ikäluokan molareita kuin Kerhon Saros. Kumpikin on lyömässä itseään läpi jo miesten Liigaan ja ainakin tällä hetkellä pääehdokkaat Suomen maalivahdeiksi vuodenvaihteen 20-vuotiaiden MM-kisoissa Malmössä Ruotsissa.

– Pari–kolme vuotta olen Villen tuntenut, kun olemme olleet samassa maajoukkueessa. Hän pelasi tosi hyvin, Saros kehui kollegaansa.

Taistelua

Ei ole HPK:n vielä parhaassa kuosissa. Ei oikein voi vielä ollakaan kaikkien tapahtuneiden jälkeen. Lauantaina Kerho oli kuitenkin sellainen joukkue, josta sen kannattajatkin pitävät. Se taisteli tilanteet niin kuin pitää. Lopun HPK pelasi niukassa johtoasemassaan jopa yllättävän kypsästi.

Kerhon puolustajien taistelun ruumiillistumana voi pitää Ossi-Petteri Grönholmia. Grönholmin ansioksi voi laskea myös HIFK:n saamista jäähyistä kaksi ensimmäistä, joista jälkimmäisestä tuli vihdoin se maalikin.

Hyökkäyspeliinsä Kerho kaipaa yhä tehoja. Olisi jo korkea aika saada Joonas Vihkoltakin apina harteilta. Vihko osaa varmasti tehdä maaleja, mutta tämän kauden 17 pelin jälkeen hänen maalimääränsä näyttää yhä nollaa.

Huikeaa

Pasi Arvonen vakuutti olevansa ylpeä joukkueestaan, joka oli kuin uudesti syntynyt lauantaina.

– Huikea ottelu ja erittäin hyvä taistelu molemmilta joukkueilta. Joukkue nosti tasoaan selvästi perjantaista. Ei kolmea pistettä tässä sarjassa saa ellei taistele joka kiekosta.

Arvonen myönsi, ettei tehtävä tähän tason nostoon ollut välttämättä kaikkein helpoin tehtävä perjantain rökäletappion jälkeen.

– Perjantaina pelin jälkeen ja yöllä tehtiin tason nousun eteen töitä. Pumppaamaan jouduttiin.

HIFK:n käskyttäjä Raimo Summanen piti pelin hyvänä esimerkkinä urheilusta ja sen hienoudesta.

– HPK ei ollut valmis perjantaina. Odotimme, että se tulee eri lailla tähän peliin. Mekin olimme valmiina ja tämä oli parempi peli kuin Helsingissä. HPK pelasi hyvin ja taisteli sielullaan. Myös meidän pelaajat jättivät jäälle kaikkensa, Summanen sanoi. (HäSa)

 

 

Asiasanat

Menot