Uutiset

Uusi päiväkoti monen mielestä keskellä ei mitään

Kirkonkylän koulun muuttaminen päiväkodiksi on kuumentanut tunteita Hausjärvellä. Moni vanhempi on ihmetellyt sitä, miksi päiväkotia rakennetaan ”keskelle ei mitään”, vaikka taajamia olisi tarjolla.

Kunnan tekninen johtaja Paavo Vuori sanoo kuitenkin, että päiväkodin sijainti on perusteltu. Kun päiväkoti rakennetaan Hikiän ja Oitin puoliväliin, on se monelle työssäkäyvälle vanhemmalle tärkeän 54-tien varrella.

-Päivähoitotarve vaihtelee vuosittain. Sen vuoksi halusimme päiväkodin mahdollisimman keskelle kylää, perustelee Vuori.

-Ei päiväkotia voi tarpeen mukaan siirrellä. Muuten olisimme joutuneet rakentamaan kaksi päiväkotia: toisen Hikiään ja toisen Oittiin.

Samoilla linjoilla on myös päivähoidon ohjaaja Riitta Alho.

-Sijainti keskellä kylää mahdollistaa vuorohoidon öisin ja viikonloppuisin. Suurin puute hoitopaikoista on Oitissa ja Hikiässä. Päiväkoti tulee näiden puoliväliin.

Sisäpuolella kuhisee jo

Päiväkodiksi muutettavassa koulussa on saatu valmiiksi laajennusosien perustukset. Vuori uskoo, että ulkopuoli saadaan valmiiksi suhteellisen pian.

-On ihan realistinen toive, että saisimme ulkopuolen valmiiksi ennen sateita ja kylmiä ilmoja.

Vanhaa kouluosaa kunnostetaan sisäpuoleltakin jo täyttä päätä, sillä sähköt ja putket uudistetaan.

Vuoren mukaan uuden päiväkodin pitäisi olla valmiina ensi vuoden kesäkuussa. Ensimmäiset lapset päässevät aloittamaan heinä- ja elokuussa riippuen siitä, milloin rakennuksen kalustaminen saadaan valmiiksi.

Kahden miljoonan talo

Alkuperäisen suunnitelman mukaan päiväkodin piti olla jo nyt valmis. Viivytystä aiheutti muun muassa se, että urakkahinnat olivat alkuperäistä arviota kalliimpia.

Rakentaminen piti kilpailuttaa kahteen kertaan. Siitä huolimatta urakkaan alun perin varattu 1,3 miljoonan euron budjetti ylittyi reilulla 700 000 eurolla. Muutostöistä vastaa jokelalainen Rainon Rakennus.

-Aluksi aikataulu oli myös liian tiukka. Nyt olemme tehneet siitä realistisemman, sanoo Vuori. (HäSa)