Uutiset

Uusi puisto panee koko kylän liikkeelle

Tuuloksen Birgitta-kodin pihaan avataan ensi vuonna uusi liikuntapuisto. Rakennustyöt palvelutalon pihalla aloitetaan jo tänä vuonna pohjustustöillä, ja keväällä pihalle tuodaan istutuksia sekä kalusteita.

Birgitanpuistoksi ristittyyn liikuntapuistoon rakennetaan esteettömiä kävelyreittejä, jotta kylän vanhemmat asukkaat pääsevät ulkoilemaan siellä tarvittaessa rollaattorin ja pyörätuolinkin kanssa.

-Tähän asti Birgitta-kodin ja Hoivatuulen asukkaat ovat ulkoilleet etupihalla ja lähiteillä. Uusi puisto on kuitenkin isompi, ja siellä on erilaisia virikkeitä, Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiön toiminnanjohtaja Leenamaria Keipilä sanoo.

Liikuntapuistoon pystytetään grillikatos sekä muutamia kuntoilulaitteita eri-ikäisille liikkujille. Kukkapenkit, puut ja pensaat tekevät puistosta kauniin ja viihtyisän oleskelupaikan.

Birgitanpuiston rakentaminen maksaa arviolta 88 000 euroa. Hankkeeseen on saatua leader-rahoitusta Hämeen Ely-keskuksen kautta.

Kylän kohtaamispaikka

Birgitanpuistoon tulee myös kasvimaita sekä marja- ja omenatarhat. Birgitta-kodin ja Hoivatuulen asukkailla onkin mahdollisuus puutarhanhoitoon.

-Kun maalla asutaan, niin on kiva kun saa välillä möyriä maata. Syksymmällä kesän sadosta päästään sitten nauttimaan yhdessä, Keipilä sanoo.

Uusi liikuntapuisto on tarkoitettu kaikkien tuuloslaisten käyttöön. Keipilä korostaa, että alue on kohtaamispaikka kaiken ikäisille. Esimerkiksi koululaisryhmät ja perheet voivat tulla retkelle puiston grillikatokseen.

-Vanhukset pääsevät luomaan täällä sosiaalisia kontakteja. Tällä tavoin pystymme ennaltaehkäisemään muun muassa yksinäisyyttä ja masennusta, Keipilä sanoo.

Birgitta-kodin asukkaat pääsevät kävelyreitille suoraan terasseiltaan. Puistossa saa kulkea itsekseen, jos kunto riittää siihen, mutta usein kävelylenkille tarvitaan seuralainen.

-Täytyy toivoa, että uusi puistoalue aktivoisi alueen toimijoita ulkoiluttamaan vanhuksia yhä enemmän, Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiön hallituksen puheenjohtaja Reijo Saksa sanoo. (HäSa)

SUOMEKSI: Leader on toimintatapa, jonka ydin on paikallinen ja asukkaiden oma aktiivinen toiminta maaseudun kehittämiseksi.

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic