Uutiset

Uusi pysäköintialue avattiin Anttilan taakse

Entisen Anttilan tavaratalon taakse on avattu ilmainen pysäköintialue.

Avatulla parkkialueella saa pysäköidä kymmenen tuntia parkkikiekon kanssa. Alueelle ajetaan Hämeensaarenkujaa pitkin. Paikoitukseen käytettävä alue on merkitty kilvin.

Maanantaina iltapäivällä alueelle oli löytänyt jo kymmenittäin autoilijoita, mutta runsas puolet kentän paikoista oli vielä vapaina. Alueelle mahtuu noin 150 autoa.

Parkkialueen maa oli maanantaina melko pehmeää.

-Lumet ovat sulaneet nopeasti, joten alue on niin kunnossa kuin voi odottaa. Maa on hetken pehmoinen, mutta seuraillaan tilannetta, Hämeenlinnan kaupungin katukunnossapitomestari Aleksi Koivuniemi sanoo.

Uusi pysäköintialue korvaa niin sanotun Kuivansillan kentän parkkipaikat. Kuivansillan kentällä tarkoitetaan Lukiokadun ja Turuntien välisellä hiekka-alueella ollutta epävirallista pysäköintialuetta, johon on mahtunut noin 300-350 autoa.

Alue suljettiin sunnuntaina kokonaan, koska uuden Kaivoparkki-pysäköintitalon rakennustöiden pitäisi alkaa kuluvalla viikolla.

Teknikko Pekka Heikkilä Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:stä kertoo, että suljetulta Kuivansillan kentältä olisi syytä viedä autot pois, ennen kuin rakennustyöt alkavat.

-Omistajia yritetään tavoittaa rekisterinumeron perusteella. Jos nyt on lähtenyt kahdeksi viikoksi etelään ja jättänyt auton sinne, neuvottelemme omistajan kanssa, mihin auto siirretään tai voisiko joku lähisukulainen hakea sen, Heikkilä sanoo.

Anttilan taakse avattu parkkialue säilynee vuoden ajan eli siihen asti, kunnes maksullinen Kaivoparkki valmistuu huhtikuussa 2012. Kaivoparkkiin tulee 720 pysäköintipaikkaa. (HäSa)