Uutiset

Uusi rehtori haluaa opiston penkille

Kankaanpäästä vastaa iloinen ääni. Vanajaveden opiston uusi rehtori Outi Itäluoma on pari päivää tutustunut ajatukseen, että hän on virkeän opiston veturi.

-Tosi hienoa. Olin motivoitunut hakemaan tätä paikkaa ja mahtavaa, että sain sen.

Nyt ensimmäisenä mielessä onkin muutto Kankaanpäästä Hämeenlinnaan. Myös yrittäjänä toimiva aviomies on ehtinyt sulatella asiaa. Onneksi yritys ei ole paikkaan sidottu, joten perheen muutto onnistuu.

Itäluoma on opiskellut 1980-luvulla Wetterhoffilla, ja kaupunki on hänelle tuttu. Hämeenlinnassa asuu myös muutamia ystäviä.

Vanajaveden opistoon Itäluoma tulee Petäjä-opiston rehtorin paikalta. Petäjä-opisto on seudullinen kansalaisopisto, joka toimii Parkanon, Kihniön, Kankaanpään, Honkajoen ja Pomarkun kunnissa.

-Se on pienempi kuin Vanajaveden opisto ja toimii hajautetusti maaseudulla. Nyt on kiva päästä isompaan ja kaupunkimaisempaan ympäristöön.


Virkeä linja jatkuu

Vanajaveden opistossa Itäluoma aikoo jatkaa Pirkko Tanskasen virkeää ja uudistuvaa linjaa.

-Sama suuntaus jatkuu. Olisi myös mielenkiintoista kehittää taideopintoja entistä organisoidummaksi alueen muiden toimijoiden kanssa. Sitä pitää selvittää. Ajatus siitä ainakin houkuttelee, koska alueella on paljon taideopintoja, jotka tukevat toisiaan, Itäluoma suunnittelee.

Ensi syksynä joillakin VOP:in kursseilla on varmasti myös rehtori itse.

-Olen opiskellut koko ikäni. Varmasti aion Hämeenlinnassa nauttia kursseista. Siinä oppii tuntemaan myös opistoa.

Itäluoma on itse opettanut tekstiilitöitä ja hän kokee, että käsityöt on hänelle toinen ammatti.

-Kaikki pehmeät materiaalit kiinnostavat. (HäSa)

Mainos