Uutiset

Uusi startti kotikentältä

FC Hämeenlinna ei surrut kauan viime sunnuntaista tappiotaan jalkapallon Kakkosen sarja-avauksessa Raumalla. Hyvän alun jälkeen Pallo-Iiroille hävinnyt joukkue ottaa uuden startin sarjapeleihin sunnuntaina, kun Pullerin tekonurmikentälle saapuu turkulainen Åbo IFK. Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Jussi Pellikka on varma, että joukkue otti opikseen sarja-avauksen karvaasta tappiosta.

– Ihan hyvillä mielin tässä jo odotellaan kotiavausta. Palaverit on pidetty ja nyt palataan taas hyvin sujuneiden Suomen cupin pelien tasolle. Luvassa on muun muassa joitakin vaihdoksia kokoonpanoon, suunnittelee Pellikka.

Pellikka on varma, että FC Hämeenlinnan hyvän otteen kirpoaminen Raumalla johtui asennevammasta.

– Tuudittauduimme 2–0-johdon jälkeen jo helpon kolmannen maalin syntyyn ja sellaisessa tilanteessahan tiedetään miten usein käy – kaveri saa otteen pelistä, ja kurssia on sitten todella vaikea kääntää. Rivimme olivat kyllä totaalisesti sekaisin, Pelikka myöntää.

Turun suunnalla kovia pelimiehiä

FC Hämeenlinnaa on povattu varsinkin hyvien cupesitysten jälkeen Kakkosen länsilohkon kärkitaistoihin. Myös sunnuntain vastustaja ÅIFK on lohkon suosikkeja.

– Joukkue on vahvistunut ja kuuluu ilman muuta lohkon top kolmoseen. Turun suunnalla on ollut aina kovia pelimiehiä, joita riittää tänäkin vuonna myös ÅIFK:n riveihin. Joukkue osoitti vaarallisuutensa jo sarja-avauksessaan voittamalla Närpiön vieraissa maalein 2–0.

– Meille voitto kotiyleisön edessä olisi todella makea juttu. Lähdemme otteluun ihan uusilta pohjilta ja haluamme todellakin näyttää, etteivät Suomen cupin hyvät esitykset olleet pelkkää tuuria, Pelikka sanoo.

FC Hämeenlinnan ja ÅIFK:n välinen ottelu käynnistyy Pullerin tekonurmikentällä sunnuntaina kello 18.30.

FC Hämeenlinnan joukkue

Maalivahdit Juha Tuomi, Jaakko Puronaho, Jukka Järvinen ja Ville Kalervo. Puolustajat Eero-Matti Auvinen, Kaarle Keskitalo, Miro Purosto, Omid Musawi, Toni Kuusela, Aleksi Topinoja ja Jami Kyöstilä. Keskikenttäpelaajat Eetu Kolu, Joona Nieminen, Juho Saarinen, Jussi Heikkinen, Lauri Hakanen, Sakari Sulonen, Samuli Kaasalainen ja Toivo Peltoniemi. Hyökkääjät Aleksi Latvanen, Janne Lempinen, Mikko Kalervo, Niko Mikkonen, Vesa Pajula, Xhevdet Zegiri ja Jere Suomalainen.

Kakkosen läntisen lohkon joukkueet:

FC Hämeenlinna, FC Kerho 07 (Seinäjoki), VIFK (Vaasa), Närpes Kraft (Närpiö), ÅIFK (Turku), Ilves-Kissat (Tampere), Maskun Palloseura (Masku), Pallo-Iirot (Rauma), Sporting (Kristiinankaupunki) ja TPV (Tampere). (HäSa)

Asiasanat