Uutiset

Uusi Suomen suurlähettiläs edustaa ensi töikseen Ruotsin pikkuprinsessan ristiäisissä - yksi suositun puolueen johtaja puuttuu vieraslistalta

Maaliskuussa syntynyt Adrienne on prinsessa Madeleinen ja Chris O´Neillin kolmas lapsi.

Ruotsissa vietetään tänään perjantaina prinsessaristiäisiä, kun prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin kolmas lapsi kastetaan Adrienneksi Drottningholmin linnan kirkossa. Adriennen toiset nimet ovat Josephine Alice.

Suomen toukokuussa Tukholmassa aloittanut suurlähettiläs Liisa Talonpoika on yksi kuudesta harvoista ja valituista tilaisuuteen kutsutuista diplomaateista.

Svensk Damtidningenin julkaisemalla kutsuvieraslistalla ovat niin Ruotsin maltillisen kokoomuksen, kristillisdemokraattien, keskustan, liberaalien kuin vihreidenkin puoluejohtajat, mutta tuoreissa puoluegallupeissa lähelle kahdenkymmenen prosentin kannatusta nousseen ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin nimeä ei listalla näy.

Muut puolueet ovat vuosien ajan eristäneet maahanmuuttokriittiset ruotsidemokraatit yhteistyöstä länsinaapurimme päivänpolitiikassa.

Sosiaalidemokraattien pääministeri Stefan Löfven edustaa ristiäisissä vaimonsa Ulla Löfvenin kanssa.

Ruotsissa iloitaan siitä, että kaikki kuningas Kaarle Kustaan sisaret pääsevät nyt osallistumaan tilaisuuteen.

Otsikoita on noussut etukäteen siitä, ettei Adriennen kummeissa ole yhtään kuningashuoneiden edustajaa, vaan kunniatehtävään on valittu kuusi Madeleine-äidin ja Chris-isän ystävää ja sukulaista.

Prinsessa Madeleinellä ja Chris O’Neillillä on yhteensä kolme lasta. Leonore syntyi vuonna 2014 ja Nicolas kaksi vuotta myöhemmin.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin esikoinen Estelle on 6-vuotias ja Oscar 2-vuotias.

Kastetilaisuus lähetetään Yle Areenasta perjantaina kello 12.30 lähtien.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

19.1.2020